BNR lansează o monedă de argint. Tirajul maxim este de doar 5000 de piese

07 nov. 2021
17330 Afișari
BNR lansează o monedă de argint. Tirajul maxim este de doar 5000 de piese
BNR lansează o monedă de argint. Tirajul maxim este de doar 5000 de piese

În data de 8 noiembrie 2021, Banca Națională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „100 de ani de la înființarea Operei Naționale din București”, transmite instituția.

BNR lansează o monedă de argint. Tirajul maxim este de doar 5000 de piese. Stocul de monede alocat pentru rezervările online a fost deja rezervat în totalitate.

BNR lansează o monedă de argint

Banca Națională a României anunță că, în conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „100 de ani de la înființarea Operei Naționale din București”.

În data de 5 noiembrie, BNR a pus la dispoziție, pentru cei interesați de monedă, un formular pentru rezervare online, dar la data scrierii acestui articol stocul de monede pentru achiziția online este rezervate în întregime. Banca transmite că monedele de argint pot fi cumpărate direct de la ghișeele băncilor (sucursale regionale) BNR, fără să aveți nevoie de o rezervare, în limita stocului disponibil pentru vânzare directă.

Tirajul maxim este de doar 5000 de piese

Doar 5.000 de monede de argint vor fi produse. Piesele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză.

De asemenea, broşurile de prezentare vor include certificatul de autenticitate al emisiunii numismatice, pe care vor apărea atât semnătura guvernatorului BNR, cât şi cea a casierului central.

Prețul unei monede de argint este de 450 de lei, fără TVA. În acest preț este inclusă broșura de prezentare.

Aceste monede din argint cu tema „100 de ani de la înființarea Operei Naționale din București” au putere circulatorie pe teritoriul țării noastre și lansarea are loc în sucursalele regionale ale Băncii Naționale a României din Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş.

Pe aversul monedei apare clădirea Operei Naționale din București, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul apariției „2021”.

Pe reversul monedei apare fosta clădire a Teatrului Lyric din Capitală, acolo unde a fost susținut spectacolul inaugural al Operei Naționale. De asemenea, apare portretul și numele lui George Enescu (dirijorul acestui spectacol),dar apare și portretul și numele lui George Stephănescu, inițiator și animator al interpretării muzicii de operă de către artiști români. Pe revers mai apar și inscripțiile „INFIINTAREA OPEREI NATIONALE DIN BUCURESTI”, „100 ANI” și „1921”, anul spectacolului inaugural.

Cookies