BNR deschide porțile Palatului Vechi din București. Palatul se poate vizita cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înființare

18 apr. 2022
5580 Afișari
BNR deschide porțile Palatului Vechi din București. Palatul se poate vizita cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înființare
BNR deschide porțile Palatului Vechi din București. Palatul se poate vizita cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înființare | sursa foto: BNR

Banca Naţională a României anunță că organizează, astăzi și mâine (18 și 19 aprilie), zilele porților deschise la Palatul Vechi din Bucureşti. Asta înseamnă că Palatul poate fi vizitat de oricare dintre noi. La fel se va întâmpla și sucursalele regionale şi cu agenţiile băncii centrale din teritoriu.

BNR deschide porțile Palatului Vechi cu  ocazia împlinirii a 142 de ani de la înfiinţare.

BNR deschide porțile Palatului Vechi. Ce putem vedea

În Zilele Porților Deschise de la BNR, publicul poate vedea expoziţia permanentă a Muzeului Băncii Naționale, inclusiv un lingou de aur din rezerva băncii centrale, precum şi două expoziţii temporare: 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I și Ecaterina Teodoroiu – eroina Primului Război Mondial. Dar nu sunt singurele atracții, după cum anunță BNR, printr-un comunicat:

Realizată ca o incursiune imaginară în viaţa monarhului, de la copilărie la senectute, expoziţia 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I (1921-2017) prezintă uniformele de mareşal care i-au aparţinut suveranului, costume populare, artefacte militare, monede, medalii, documente, bancnote. Prilejuită de lansarea în circulaţie, începând cu 1 decembrie 2021, a bancnotei de 20 lei, expoziţia Ecaterina Teodoroiu – eroina Primului Război Mondial reuneşte o parte din obiectele personale ale acesteia (uniforma militară şi cea de cercetaş, casca, ochelarii), precum şi alte exponate, printre care tabloul pe care Camil Ressu i l-a dedicat în anul 1917, rochia de soră de caritate a Reginei Maria, fotografii de epocă.

VIDEO  | Palatul Vechi al BNR

Vizitatorii vor avea acces  și la informaţii referitoare la istoria şi arhitectura BNR şi vor primi un un set de materiale  cu imagini şi informaţii despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, Palatul Vechi al BNR şi istoria monedei naţionale.

Accesul în Palatul Vechi al BNR se va face prin strada Lipscani nr.25.

Grupurile de vizitatori sunt de maximum 15 persoane, iar ultima oră de intrare este ora 18,00.De asemenea, accesul în incinta BNR presupune proceduri de control al persoanelor și bagajelor, potrivit regulilor publicate pe site-ul BNR.

Cookies