Blue Air s-a enervat pe șeful ANPC și i-a făcut plângere penală. „Posibilitatea salvării companiei pare să nu convină lui Constantinescu Horia”

05 oct. 2022
738 Afișari
Blue Air s-a enervat pe șeful ANPC și i-a făcut plângere penală. „Posibilitatea salvării companiei pare să nu convină lui Constantinescu Horia”
Blue Air s-a enervat pe șeful ANPC și i-a făcut plângere penală. „Posibilitatea salvării companiei pare să nu convină lui Constantinescu Horia”. Surse foto: Facebook/ Blue Air & Horia Constantinescu

Blue Air a anunțat că a formulat o plângere penală împotriva președintelui ANPC, Horia Constantinescu. Compania aeriană susține că șeful ANPC a lansat afirmații false în spațiul public.

Blue Air, plângere penală pentru șeful ANPC

„Suntem convinși că această nouă comunicare de informații false a fost declanșată de anunțul investitorilor interesați în preluarea și reorganizarea Blue Air, anunț făcut în data de 30 Septembrie 2022, posibilitatea salvării Blue Air fiind una care pare să nu convină lui Constantinescu Horia”, transmite compania aeriană într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Blue Air susține că președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor nu a mai așteptat răspunsul autorităților române în ceea privește propunerea primită din partea investitorilor.

În comunicatul transmis, reprezentanții companiei declară că Horia Constantinescu a ignorat „în mod flagrant”:

  • faptul că prin declaraţiile sale false afectează în mod grav posibilitatea Statului Român de recuperare a garanţiilor acordate pentru împrumutul în cuantum de 300.775.000 LEI,
  • posibilitatea pasagerilor afectaţi de anulări de recuperare a sumelor datorate de Blue Air.

Amendă de peste 10 milioane de lei

Plângerea penală formulată de Blue Air pentru șeful ANPC vine după ce, marți, 4 octombrie, Autoritatea a amendat cu peste 10 milioane de lei compania aeriană pentru cursele anulate din data de 15 iunie 2022 și până în prezent.

„Unde au ajuns banii acestora, pe ce au fost cheltuiți și cum vor putea fi recuperați vreodată rămâne o mare enigmă…

(…)

La câți bani lipsesc din buzunarele consumatorilor, amenzile aplicate de către Autoritatea noastră mi se par extrem de mici”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Cookies