Blue Air: Nu este firesc să aflăm așa ceva din presă. Reacția companiei după amenda dată de ANPC

15 iul. 2022
673 Afișari
Blue Air: Nu este firesc să aflăm așa ceva din presă. Reacția companiei după amenda dată de ANPC
Blue Air: Nu este firesc să aflăm așa ceva din presă. Reacția companiei după amenda dată de ANPC | Sursă foto: Agerpres

Compania aeriană Blue Air a transmis prin intermediul Președintelui Consiliului de Administrație, Oana Petrescu, că a aflat de amenda primită de la ANPC din presă și spune că cifrele prezentate de autoritate nu sunt corecte.

Reacția companiei Blue Air după ce a fost amendată de ANPC

Președintele Consiliului de Administrație, Oana Petrescu, consideră că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) trebuie să clarifice situația cu societatea Blue Air, înainte de a anunțat public că a amendat compania aeriană, conform HotNews.ro.

Nu este firesc să aflăm așa ceva din presă. Tocmai am verificat, societatea nu a primit nici o comunicare în acest sens de la ANPC. În plus, cifrele sunt greșite – se referă la toate biletele anulate în respectiva perioadă din cauza valurilor 3, 4 și 5 de pandemie (care oricum reprezintă mai puțin de 10% din totalul zborurilor Blue Air din acea perioadă). Din totalul numărului de pasageri menționați, majoritatea fie au călătorit deja, fie vor călători vara aceasta, a declarat compania Blue Air.

CEO-ul Blue Air a declarat că această perioadă este una dificilă pentru întreaga aviație. De asemenea, acesta a informat că atât managementul, cât și restul angajaților companiei fac toate eforturile pentru a rezolva probleme ce apar în fiecare zi.

Blue Air încearcă să le ofere clienților predictibilitatea de care au nevoie pentru a avea un concediu plăcut.

Chiar nu înțeleg de ce este nevoie să avem această discuție acum, cu presa, înainte să o fi avut o comunicare directă între companie și autoritate, așa cum ar fi fost firesc”, a spus CEO Blue Air.

Amendă de 2 milioane de euro

Motivul pentru care ANPC a amendat Blue Air a fost că, pe parcursul unui an, compania a anulat un număr total de 11.289 de zboruri.

Astfel că, ANPC a primit 924 de reclamații referitoare la aceste anulări de zboruri de la persoane din mai multe state europene. Pentru cursele aeriene anulate, Blue Air avea făcute 178.405 rezervări și a încasat circa 66 de milioane de lei.

Această amendă, de 2 milioane de euro, este cea mai mare sancțiune contravențională dată de ANPC unui operator economic până acum.

Cookies