„Blonda de la străzi” vrea să dea 56 milioane euro pe indicatoare rutiere

de:
14 dec. 2011
8 Afișari

Administraţia Străzilor, instituţie condusă de Alina Roman, vrea să încheie un acord-cadru pentru Proiectare, execuţie şi administrare a semnalizării rutiere orizontală şi verticală în valoare de 245 milioane lei cu TVA (56,4 milioane euro). Acesta ar urma să fie încheiat pe o perioadă de 4 ani.

Acordul cadru presupune proiectarea, execuţia şi administrarea de lucrări de semnalizare rutieră orizontală (marcaje rutiere termoplastice alb/galben) şi verticală (indicatoare rutiere, mijloace auxiliare de semnalizare) pe străzile şi parcarile din Bucureşti.

De asemenea, contractul mai prevede limitatoare de viteză, benzi rezonatoare, separatoare de sensuri pentru a preveni viteza peste limita legală în trafic, indicatoare de orientare rutieră amplasate pe console şi portaluri, dar şi marcaje rutiere convenţionale pentru străzile ce urmează să intre în reabilitare sau întreţinere.

Suma estimată pentru aceste achiziţii depăşeşte costul de construcţie a unui pasaj rutier în Capitală. Astfel, pasajul Mihai Bravu, care va consta din două poduri paralele, costa 28 milioane euro.

Citeşte şi Blonda de la străzi, “şefa borduriadelor”, aruncată în braţele lui Oprescu de către PDL.

Cookies