Blonda de la străzi, „şefa borduriadelor”, aruncată în braţele lui Oprescu de către PDL

de:
12 dec. 2011
17 Afișari
Blonda de la străzi,

Consilierii generali din partea PDL pentru Bucureşti au anunţat în week-end înfiinţarea a trei comisii de anchetă privind activitatea şi legalitatea contractelor încheiate de la Direcţia Transporturi, Administraţia Lacuri Parcuri Agrement şi Administraţia Străzilor din PMB. Orice anchetă privind cheltuirea banilor publici este binevenită, cu atât mai mult cu cât presa a semnalat cazuri de risipă sau chiar abuz în cheltuielile Primăriei Generale, dar consilierii PDL se pare că folosesc o dublă măsură: directorii din Primărie sunt buni atunci când „sifonează bani” sub conducerea PDL şi răi când o fac sub conducerea lui Sorin Oprescu.

Mai exact, conform unui comunicat al PDL Bucureşti,  „cei trei directori din fruntea acestor instituţii (Administraţia Străzilor, Direcţia Transporturi şi ALPAB) sunt „locotenenţii” lui Sorin Oprescu. Reprezintă camarila toxică şi rapace care a pus mâna sa lungă pe bugetul Capitalei”. În privinţa şefei de la Administraţia Străzilor, PDL-istul Călin Murg precizează că „Alina Roman este mâna dreaptă a lui Sorin Oprescu şi cea care va sifona banii de care Primarul General are nevoie în campania de la anul. Face totul la comanda lui Sorin Oprescu. (…) Ea gestionează tot. Ea este „prietena regilor asfaltului”. Ea e omul cu bordurile, mâna dreaptă a lui Oprescu”.

Ce nu precizează consilierii PDL este faptul că Alina Roman a ajuns în conducerea Administraţiei Străzilor pe mâna PDL-ului, din care a făcut parte, îndeplinind chiar funcţia de secretar general al organizaţiei de tineret. Astfel, pe vremea primarului Adriean Videanu, Alina Roman îndeplinea funcţia de director economic al direcţiei, semnând toate documentele de plată şi toate contractele atribuite. Într-adevăr, sub conducerea Alinei Roman s-au desfăşurat borduriadele care au adus profit frumos firmelor lui Videanu, iar companii apropiate PDL au câştigat contracte interesante pentru lucrări de infrastructură şi asfaltare, în special în timpul mandatului lui Videanu, dar şi după, când Alina Roman a ieşit din PDL, pentru a-şi putea păstra poziţia la Primărie.

Spre exemplu, contracte în valoare de zeci de milioane de euro au fost câştigate de firme precum SC Delta ACM 93, condusă de Ionel Pirpiliu, fratele lui Ștefan Pirpiliu, fost preşedinte Organizaţiei de Tineret a PDL Bucureşti şi actualmente deputat PDL de Bucureşti, sau de către SC EUROVIA CONSTRUCT INTERNATIONAL. Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Eurovia Construct International SA este Dănuţ Cazacu, soţul fostei senatoare PDL, Cornelia Cazacu. Mai multe amănunte referitoare la contractele atribuite de Administraţia Străzilor firmelor portocalii, puteţi citi aici.

Cookies