Blonda creață fuge spre Cișmigiu râzând și strigând: “Deschiseră la cafenea și-mi făcură un flat white desăvârșit”. Am fost la Andrei, la Perfect Simplu, coffee shop nou și bun în București

susținut de *IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care creează dependență. IQOS este destinat exclusiv adulților, care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.
03 apr. 2024
505 Afișari
Blonda creață fuge spre Cișmigiu râzând și strigând: “Deschiseră la cafenea și-mi făcură un flat white desăvârșit”. Am fost la Andrei, la Perfect Simplu, coffee shop nou și bun în București
Blonda creață fuge spre Cișmigiu râzând și strigând: “Deschiseră la cafenea și-mi făcură un flat white desăvârșit”. Am fost la Andrei, la Perfect Simplu, coffee shop nou și bun în București | credit foto: Nataliya Vaitkevich/Pexels

Bună, bun găsit în Bucharest Coffee Shop!

Atunci când plec din București în vacanțe sau în citybreaks, înainte mă uit după loc de cazare, mă uit după cafenele. Unor câțiva prieteni cărora chestia asta li se pare ceva un pic ciudățică 🤷‍♀️), dar eu știu sigur că trebui să știu Unde Îmi Voi Bea Cafeaua atunci când voi fi plecată.

Unde în București mai „deschiseră cafenea” unde „făcură un flat white desăvârșit”😍☕😍

În București, care e Rai al cafenelelor mai ales când când vorbim despre specialități, am deja locuri preferate, dar cel mai mult îmi place să descopăr locurile noi din oraș, care apar mult mai repede decât apuc eu să-mi beau prima cafea (iar ăsta, evident, e un lucru excelent)

Azi mergem  Perfect Simplu, care are cafea bună de tot și-o  poveste captivantă despre pasiune,  implicare și creativitate. Acolo de unde, într-o dimineață, am văzut cea mai veselă și mai simpatică blondă creață alergând cu un pahar de cafea către prietenele ei, cărora le zicea, printre hohote de râs: «Deschiseră la cafenea și-mi făcură un flat white desăvârșit». Și-au făcut toate cale-ntoarsă…

Blonda creață fuge spre Cișmigiu râzând și strigând: “Deschiseră la cafenea și-mi făcură un flat white desăvârșit”. Am fost la Andrei, la Perfect Simplu, coffee shop nou și bun în București
Sursa foto: Perfect Simplu Coffee Shop/Instagram

Prima mea vizita la Perfect Simplu a avut loc puțin timp după deschiderea primului lor spațiu, cel din Cișmigiu. Era primăvară, și mai degrabă m-am nimeri în zonă, că aveam treabă  la ANAF – da, suntem conștienți că declarațiile online se depun la etajul 2!

Văzusem ceva pe Instagram despre un coffee shop nou. Perfect Simplu. Numele m-a intrigat puțin, ba chiar că mi-a trecut prin cap că, la un moment dat, patronul a avut vreo 200 de variante de nume și, că l-a lăsat răbdarea, i-a zis simplu “Perfect Simplu”. M-am pripit! Povestea numelui e infinit mai simpatică.

Cât de simplu ajunse Andrei la cafeaua perfect simplă

Dar, să le luăm pe rând!

Într-o dimineață însorită, am pornit spre Cișmigiu, cu plan clar să beau cafeaua la Perfect Simplu. E pe Sfântul Constantin, o stradă tare liniștită când am ajuns eu. Spațiul mic și prietenos te invită să explorezi. Mi-am luat un falt white care s-a dovedit delicios, am stat de vorbă cu barista, a trebuit să plece brusc, dar am plecat cu gândul să mă întorc cât mai curând. M-am întors și l-a cunoscut  pe Andrei, omul care a pus Perfectul Simplu în ceștile de cafea.

Și, deodată, totul a avut sens, de la nume până la… orice. Andrei e din Gorjul lui Brâncuși, de unde și coloana stilizată din logo, și numele de la prima citire . La a doua citire, a vrut să ofere cafea într-un loc numit Perfect Simplu Coffee Shop din înțelesurile primare ale cuvintelor: simplu și perfect.

Alege cafeaua cu cu grijă, selectând mereu micro și nano-loturi de cafea cu  origini diverse, de la prăjitorii locale sau din Europa. Poți savura o cafea alături de ceva dulce,  precum banana bread sau diverse tipuri de cookies. 

Cafenea București Perfect Simplu
Sursa foto: perfect Simplu Coffee Shop/Instagram

Recent, în locația din zona Izvor, au introdus și  brunch în meniu. E divers și gustos!

 Perfect Simplu Co0ee Shop a devenit cu repeziciunei o comunitate de iubitori de cafea care se extinde cu repeziciune. Găsești cafeaua lor în cafeneaua de la Cișmigiu, de pe Sfântul Constantin 9, în cea de la Izvor, pe Splaiul Independenței nr. 17, su la Timpuri Noi, pe splaiul Unirii, nr. 160.

Fiecare dintre cele trei oglindește spiritul cartierului în care se află, iar asta e o chestie super, super faină.

Pentru mine, cafeaua de specialitate înseamnă experiență, care nu se rezumă  doar la cafea. Este despre oameni, despre energia locului, despre poveștile pe care le impartasim  la o ceașcă de cafea, despre timp petrecut cu mine și, în același timp, despre explorat orașul. La cafenelele lui Andrei am avut parte de de toate.

Perfect Simplu Coffee Shop
Foto: Andrei Clenciu | Sursa: Perfect Simplu Coffee Shop / Instagram

PS A, încă două, trei lucruri despre Andrei: a început să studieze şi să aprofundeze domeniul cafelei de specialitate în urmă cu şapte ani, iar pasiunea pentru cafea i-a adus titlul de Campion Comandante Cup în 2018, locul 3 în 2019 şi calificarea în semifinale la Austrian Aeropress în acelaşi an.

Nota B365.ro – tot despre cafenea și cafenele din București, mai jos:

Cookies