Un blogger justifică agresarea sexuală a unei fete:”Tipa are chef de sex, că de asta iesise in oras”

de:
11 mart. 2015
1 afișări
Un blogger justifică agresarea sexuală a unei fete:

UPDATE. După valul de indignare pe care l-a creat în mediul online cu mesajele sale, Piticu se apără spunând „am vorbit inclusiv cu victima și nu mi-a cerut, spus sau altceva față de cele afirmate de mine”. Mai mult, Dorombach spune că „lumea se leagă de faptul că eu am zis ca fata s-a dus în club să caute sex. Pai dacă ea asta a zis că a facut„. Victima a trimis reporterilor B365.ro mesajul pe care i l-a trimis bloggerului, cât și răspunsul acestuia, mesaje care contrazic întru totul afirmațiile făcute de Piticu. Mesajele, AICI

UPDATE. După ce mesajele postate de bloggerul Piticu au devenit virale pe internet, foarte multe persoane blamând postările acestuia, compania Guinness a decis să renunțe la colaborarea cu el.

Cristi Dorombach a postat următorul mesaj pe Facebook: „Buna, Cristi, In lumina celor intamplate azi cu buzz-ul creat in social media, suntem nevoiti sa renuntam la colaborarea pe proiectul Guinness pentru ca e prea aproape campania. Imi pare rau.”

O tânără de 23 de ani a povestit că vineri, 28 februarie, în jurul orei 03:40-03:50 dimineața, a luat un taxi din Centrul Vechi. Fata a fost dusă de taximetrist în apropierea Lacului Ciurel. Acolo, taximetristul a agresat-o sexual pe fată, încercând să o violeze, apoi a tâlhărit-o, luându-i geanta, telefonul și actele. Faptele au fost povestită de tânără printr-o scrisoare deschisă publicată de Centrul Filia. 

Taximetristul a fost reținut, fiind încătușat chiar în centrul Capitalei, în fața magazinului Unirea, după ce a fost identificat de fată, care s-a întors de curând din Italia. Taximetristul se numește Vasile Anghelescu și are 35 de ani.  Anghelescu a fost prezentat, ieri, în fața magistraților, cu propunerea de arestare preventivă pentru acuzația de tâlhărie în formă calificată.

Anchetatorii au reușit să recupereze actele fetei, care se aflau în geanta pe care taximetristul a luat-o, pentru că acesta le-a aruncat pe un teren viran, din apropiere de Calea Griviței. În plus, când suspectul a fost reținut s-a aflat că acesta nu a lucrat niciodată la firma Speed Taxi, ci la o alta, Sprinter, care activează ilegal și de la care Anghelescu a plecat și a predat mașina în seara zilei în care s-a petrecut incidentul.

Deși agresorul a fost prins și reținut de Poliție, bloggerul Piticu dă o cu totul altă interpretare a experienței traumatizante pe care tânăra a trăit-o.

Postarea lui Piticu pe Facebook:

A ok, sa va explic eu povestea cu tipa cu taximetristrul de pe internet ca n-ati inteles-o.

Tipa se face prastie in centrul vechi si are chef de sex, ca de asta iesise in oras. Nu agata pe nimeni potent acolo sau suficient incat sa se ridice la nivelul ei, asa ca se suie in primul taxi gasit in fata. 
In ideea ei crede ca ala e speed. 
Se da la sofer, ii propune, ala se duce cu ea pe coclauri. Cine naiba sofer de taxi refuza o partida de sex cu o clienta, probabil nici bani n-avea.

Apoi face plangere la politie, de fapt pe internet, probabil si scrisa la politie.

Si politia zice ca: Din investigatiile efectuate de catre Sectia 21 Politie, activitati demarate in dimineata de 28 februarie, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6, imediat dupa ce a fost depusa plangerea, precum si pe baza datelor obtinute din audierea mai multor persoane, a fost identificat si condus la sectie un barbat, de 35 de ani, care, pana in urma cu putin timp, a activat ca taximetrist”, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Ala ala nu mai e taximetrist (nu ma prind cum poti fi taximetrist, azi esti, maine nu mai esti, poimaine esti iarasi) si mai mult, nu e taximetrist la Speed.

Dar in rest e bine sa credeti tot ce circula pe internet. Impachetarea e perfecta.

PS, dragi taximetristi, nu mai faceti sex pe coclauri. In spatele blocului e mai safe.”

Întrebat de reporterii B365.ro dacă nu consideră că prin postarea sa o lezează atât pe victima acestei agresiuni sexuale, cât și pe victimele agresiunilor sexuale, în general și, în plus, sugerează faptul că în cazul unui viol victima este vinovată, nu agresorul, bloggerul răspunde:

Nu consider ca am lezat pe nimeni. Daca ele (inclusiv victima, cat si alte victime) se simt lezate, deja problema nu e la mine.

Sunt doua aspecte de dezbatut aici. Pe de o parte este problema victimei curente. Nu fac acuzatii, au fost doar presupuneri, pentru ca am voie sa imi permit sa fac presupuneri. Si totusi, din toate cazurile pe care le cunosc cu astfel de intamplari victimele nu au fost straine de intamplari. Cunosc cazuri de fete agresate si aproape violate in vama veche dupa ce s-au imbatat. Au sfarsit batute si cu telefoanele furate. La statusul meu a fost o prietena care a comentat o intamplare de-a ei, iar prin limbajul folosit i-a dat de inteles o tampenie soferului iar acesta a actionat in consecinta.

Si nu in ultimul rand povestea unei alte prietene care a patit ceva asemanator cu un sofer speed sambata in Bucuresti. Si acel sofer a fost reclamat, pentru ca pe o cursa din centru pana la Fratelli, a facut un ocol desul de mare incercand sa o duca pe fata in afara orasului „la ploiesti”.

Pe de alta parte ce am vrut sa zic in statusul ala de pe Facebook se rezuma la urmatorul lucru. Fetelor nu ii provocati pe soferi. Nu cu aluzii care pot fi interpretate sexual. Ca soferii de taxi sunt suficienti de nesatisfacuti si au destule cazuri de cliente care o fac cu taximetristi incat sa creada ca orice gagica e o prada.

Andreea Braga, președinta Centrului Filia, ONG care apără drepturile femeilor și egalitatea de șanse între sexe, blamează postarea bloggerului. În plus, faptul că mesajul este transmis de un blogger urmărit de multe persoane, așadar un formator de opinie, este cu atât mai grav. „Mass-media și formatorii de opinie ar trebui să fie solidari cu victimele agresiunilor sexuale. Este foarte important acest lucru. Nimic nu legitimează o agresiune sexuală. Aceste argumente nu au niciun temei: de ce a umblat noaptea pe acolo, poate că era sub influența băuturilor alcoolice, probabil că ea a vrut, ea a inițiat. Repet, nimic nu legitimează o agresiune sexuală. Ceea ce a făcut acel taximetrist este o faptă penală și trebuie tratată ca atare. Domnul blogger face un mare deserviciu supraviețuitoarelor violențelor sexuale. Tendința de a trivializa, de a râde, de a face glume despre violențele sexuale, de a minimaliza astfel de traume nu face decât să ne arate că trăim în continuare într-o societate misogină. Asta dovedește acest domn blogger.„, a declarat președinta Centrului Filia.

Cookies