Blocuri din sectoarele 2 și 3, fără apă caldă și căldură. Avarie la o turbină de abur CTB sud

10 dec. 2021
644 afișări
Blocuri din sectoarele 2 și 3, fără apă caldă și căldură. Avarie la o turbină de abur CTB sud
Blocuri din sectoarele 2 și 3, fără apă caldă și căldură. Avarie la o turbină de abur CTB sud

Noi probleme cu încălzirea în București. Mai multe blocuri din sectoarele 2 și 3 din București au rămas astăzi, 10 decembrie, fără apă caldă și caldură.

Puncte termice din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei nu vor putea livra, vineri, 10 decembrie, agent termic în parametrii corespunzători. Acest lucru este cauzat de o avarie tehnică ce a intervenit la o turbina de abur a Companiei Termoenergetice București Sud.

ELCEN a anunțat în cursul acestei dimineți că turbina a fost oprită pentru a fi efectuate lucrări de reparare a unor spărturi în zona de încălzire a apei de termoficare, și promite rezolvarea cât mai rapidă a problemei.

După cum au declarat reprezentanții ELCEN, termenul estimat pentru rezolvarea acestei avarii este 10 decembrie, ora 23:00.

Apa caldă nu-i destul de caldă

Cu toate că apa caldă și căldura nu vor fi întrerupte definitiv, pe tot parcursul reparațiilor ce se vor efectua, apa de termoficare se va furniza cu o temperatură cu 15-20 de grade celsius mai mică decât cea necesara funcționarii sistemului în paramertii optimi.

Pentru remedierea acestei avarii apărute în teren, Companiei Municipale Termoenergetice București a informat că dispecerele sale alături de echipele de intervenție, lucrează în regim de urgență și permanent.

Nu este prima dată când din cauza avariilor, a lucrărilor de mentență sau a livrării deficitare a agentului termic, bucureștenii nu beneficiază de apa caldă și căldură.

Zilnic pe site-ul Termoenergetica sunt sute de blocuri afectate de avarii la rețelele de apă caldă din București. Ultima avarie a afectat Palatul Parlamentului.

Cookies