ESENTIAL

Blocuri de 30 de etaje pe spațiul verde, cu girul Primăriei. 171 ha spațiu verde devin construibile

Primăria Sectorului 6 dă liber construirii de turnuri pe spațiul verde. Asta în condițiile în care OUG 195/2005 interzice schimbarea destintației spațiilor verzi. Autoritățile au găsit însă un tertip. Au instituit o nouă funcțiune, V1m, ce nu se regăsește în vechiul Plan Urbanistic Zonal. Prin introducerea acestei funcțiuni, se permite construirea pe o suprafață pe doar 15% din teren (valabil pentru spațiile verzi), dar a unor clădiri cu accente de înălțime de până la 30 de etaje.

Această funcțiune a fost introdusă chiar la intersecția de la Răzoare, pe terenul pe care, culmea, deja există un proiect pentru construirea unui turn de 20 de etaje. Proiectul a declanșat un scandal încă de la avizarea sa. Turnul ar urma să fie construit chiar pe o parcelă triunghiulară din intersecția de la Răzoare de aproape 5.000 metri pătrați, pe un teren cu spațiu verde și mai mulți arbori. Funcțiunea V1m a fost introdusă și pe alte două parcele cu spațiu verde din intersecția de la Răzoare.

De altfel, noua funcțiune V1m, care permite construirea unor turnuri de până la 30 de etaje pe spațiul verde a fost introdusă pe o suprafață de 171 de hectare.

Noul PUZ Coordonator al Sectorului 6  transformă în zonă construibilă și spatiul verde de zeci de hectare de langa strada Vasile Milea, dar și spatiul verde din complexul studentesc Panduri, susține Nicușor Dan de la Asociația Salvați Bucureștiul. Potrivit acestuia, toate spatiile verzi dintre blocuri sunt de asemenea prevazute construibile, desi prin emiterea Planului Urbanistic Zonal acestea trebuiau prevazute ca spatiu verde.

Noul PUZ Coordonator Sector 6 va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București în ședința din 31 octombrie. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button