Blocul sicriu din București. Imobilul funebru, descoperit la un zoom pe Google Street view. Unde se află construcția

14 iul. 2022
29647 Afișari
Blocul sicriu din București. Imobilul funebru, descoperit la un zoom pe Google Street view. Unde se află construcția
Sursa: Facebook Cristi Voinea

Un zoom pe street view a scos în evidență o creație arhitecturală funebră din București, o emanație a ultimilor ani de urbanism haotic: blocul sicriu.

Cristi Voinea, care a studiat arhitectura la Universitatea „Ion Mincu”, a postat imaginea și un scurt citat din Goethe „arhitectura este muzică încremenita”. ”Între timp, blocul sicriu din București.”, este reacția arhitectului.

Întrebat de B365.ro, întrucât există două uzine Vulcan pe harta Bucureștiului, arhitectul Cristi Voinea precizat că imobilul de apartamente în formă de sicriu se află pe strada Mihail Sebastian, în spatele Vulcan Value Center.

Rezistența Urbană, activă în zona civică a Capitalei, spune că blocul este construit lângă un imobil mai vechi și un supermarket care a înlocuit Uzina Vulcan.

„Blocul ăsta efectiv arată ca un sicriu, construit în anii recenți foarte aproape de alt bloc, mai vechi, în fosta zonă industrială unde se găsea Uzina Vulcan, azi înlocuită de un supermarket.”, comentează cei de la Rezistența Urbană.

„Urbanismul haotic din București e deja endemic și va continua să genereze un oraș-mutant, fără nicio legătură cu etape anterioare de dezvoltare, cu istorie sau orice altceva. Get in!”, conchid aceștia.

Bucureștiul este plin de clădiri inestetice răsărite fără o legătură armonioasă cu imobilele din jur. Mai mult, clădirile de patrimoniu din Capitală dispar una după cealaltă, devenind din niște podoabe arhitecturale, niște clădiri fără nici o poveste.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies