Blocul Rosenthal din Capitală intră în reabilitare, după ce a fost lăsat în paragină 20 de ani

de:
16 mai 2019
2 Afișari
Blocul Rosenthal din Capitală intră în reabilitare, după ce a fost lăsat în paragină 20 de ani

„La imobilul din Calea Victoriei nr. 22-24, lăsat în paragină în ultimii douăzeci de ani, angajaţii Companiei Municipale Consolidări Bucureşti lucrează la îndepărtarea resturilor de mobilier rămase în interior, dar şi a molozului adunat de-a lungul anilor. În perioada următoare va fi montată schela pe faţadă şi vor începe decopertările de sus în jos”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, transmis joi.

Potrivit PMB, blocul Rosenthal, aşa cum este cunoscut, a fost construit în anul 1938, după planurile lui Radu Dudescu, la acea vreme arhitectul şef al Băncii Naţionale a României. Construcţia a costat circa 35 de milioane de lei şi timp de treizeci de ani a găzduit „Casa de Pensiuni, Împrumuturi şi Ajutoare” a angajaţilor BNR. Din anul 1968, a fost sediul Băncii Române de Comerţ Exterior. După 1999, imobilul a rămas în paragină.

„Clădirea – monument istoric – are un subsol pe două niveluri, cinci etaje de birouri, o sală de conferinţe, la etajul şapte se află o sală de sport mşi un bufet la etajul opt. La parter au fost spaţii comerciale. În anul 2006, doar o parte din imobilul de aproape opt mii de metri pătraţi a fost transferată prin Hotărâre de Guvern din administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti. Abia în anul 2017, Primăria Municipiului a obţinut dreptul de administrare asupra întregii clădiri încadrată în clasa II de risc seismic”, se mai arată în comunicatul PMB.

Cookies