„Urgenţă” în Sectorul 6: Blocul problemă intră în reabilitare după o lună jumătate

de:
07 dec. 2011
3 Afișari

La aproape o lună şi jumătate, de la prăbuşirea unor bucăţi imense de tencuială din faţada blocului A8 din str. Chilia Veche nr.6, autorităţile locale au decis să introducă imobilul în lista de priorităţi privind reabilitarea termică din acest an. La ultima şedinţă de Consiliu Local Sector 6, aleşii au aprobat documentaţia tehnico-economică a lucrării în valoare totală de aproximativ 2,85 milioane de lei.

„Având în vedere că Asociaţia de proprietari A8 a depus cerere pentru reabilitarea blocului, confirmând faptul că dispune de 20% din valoarea lucrării, s-a întocmit documentaţia tehnico-economică”, se menţionează în raportul de specialitate întocmit de administraţia locală.

În aceste condiţii, blocul A8 va fi reabilitat termic cu jumătate din bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), 30% de la Primăria Sectorului 6 şi 20% de la asociaţia de proprietari.

„Vreau să reglementăm această situaţie de excepţie. Pe ce criterii scoatem un bloc şi introducem altul pe listă”, a punctat consilierul local Mihai Sorin Dina de la PNL.

În replică, reprezentanţii administraţiei locale susţin că imobilul din str. Chilia Veche nr.6 era cuprins în programul de reabilitare termică, numai că a fost „urcat” în lista de priorităţi a primăriei. „Acest bloc era prins în lista, deja aprobată de Consiliul Local, de imobile care vor intra în reabilitare termică. În plus, avem găuri în dormitorul locatarilor. De asta consider că este o situaţie de urgenţă”, a explicat Florin Preda, directorul de Investiţii din cadrul Primăriei Sectorului 6.

Blocul A8 din str. Chilia Veche a fost construit în anul 1970, având un regim de înălţime de subsol+parter+4 etaje. Imobilul numără 90 de apartamente, majoritatea cu trei camere.

Potrivit deciziei consilierilor locali Sector 6, lucrările de reabilitare termică a imobilului urmează să fie finalizate în termen de jumătate de an.

Citeşte şi Banii de reabilitare termică se dau pe criterii politice, campioni la sumele primite fiind primarii PDL din Capitală, Cristian Poteraş (Sectorul 6) şi Liviu Negoiţă (Sectorul 3), colegii de partid ai şefei MDRT, Elena Udrea. Potrivit listei de credite bugetare alocate de MDRT, edililor democrat-liberali le-au revenit, în acest an, sume de trei sau patru ori mai mari decât primarilor din opoziţie precum Andrei Chiliman (Sectorul 1) sau Cristian Popescu Piedone (Sectorul 4).

Citeşte şi Amenzi de până la 100.000 de lei dacă vă reabilitaţi termic locuinţa, fără autorizaţie.

Cookies