ARHIVA B365

Blocul operator aseptic al Spitalului Clinic de Chirurgie OMF Bucureşti a fost INCHIS

DSP Bucureşti a decis suspendarea blocului operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Bucureşti începând cu data de 18 iulie.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ianuarie, inspectorii verificaseră spitalul şi constataseră necesitatea unor lucrări de reparaţii şi de igienizare a blocului operator situat la etajul al treilea al unităţii. În urma controlului, inspectorii au dispus realizarea unui plan de conformare şi executarea lucrărilor în termenele asumate de spital.

Pe 28 iunie, Inspecţia Sanitară a efectuat un nou control şi a observat nerespectarea termenelor din planul de conformare. Lucrările de igienizare şi reparaţie nu au fost efectuate, deşi spitalul a cerut lunar Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti fondurile necesare.

Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Bucureşti are două blocuri operatorii: unul septic şi unul aseptic. Măsura suspendării se referă la cel aseptic, iar igienizarea trebuie făcută nu numai în sala de operaţii, ci şi în încăperile conexe acesteia: saloane, holuri de acces, sala de pansamente şi anexele.

Odată suspendat blocul operator aseptic, cazurile care ar fi fost tratate aici vor fi redirecţionate către alte spitale. Măsura intră în vigoare pe 18 iulie pentru ca, până atunci, pacienţii din saloane să poată fi externaţi. Pentru reluarea activităţii în blocul operator aseptic, spitalul trebuie să efectueze lucrările de reparaţii şi igienizare şi să depună cerere în acest sens la DSP Bucureşti, a precizat sursa citată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button