ARHIVA B365

Blocul Naţional al Revoluţionarilor:Nu am organizat protestul de azi,ce e mai mult campanie anti-PSD

Într-un comunicat remis Mediafax luni după-amiază, aceeaşi organizaţie precizează şi că fostul consilier municipal PDL Bucureşti Dumitru Dincă, participant la protest, nu face parte din conducerea BNR 1989 – România.

„BNR 1989 – România susţine punerea în plată a adevăraţilor revoluţionari conform Legii 341/2004, în acest sens existând consultări constructive cu Guvernul României”, se mai arată în comunicat.

Aproximativ 200 de revoluţionari s-au adunat, luni, la Guvern pentru a protesta faţă de neacordarea tuturor indemnizaţiilor prevăzute de Legea 341/2004 a recunoştinţei faţă de luptătorii Revoluţiei şi au anunţat că vor organiza zilnic manifestaţii pentru a cere Executivului respectarea acestei legi.

Protestatarii au strigat „Jos Ponta”, „Jos Băsescu” şi „Fără discriminare”, cu referire la faptul că, prin modificarea Legi 341/2004, nu mai primesc toţi revoluţionarii indemnizaţiile acordate iniţial. Ei au venit cu steaguri ale Revoluţiei, pe care au prins panglici negre de doliu.

După ora 14.00, o parte din manifestanţi au blocat pentru scurt timp Bulevardul Aviatorilor, fiind îndepărtaţi de jandarmi, la care protestatarii au strigat „Mercenarii”.

Revoluţionarul Dumitru Dincă a leşinat atunci, fiind transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Floreasca.

Jandarmeria Capitalei a solicitat Prefecturii Bucureşti acordul pentru a interveni în vederea deblocării circulaţiei, pe care l-a primit. Totodată, negociatori ai Jandarmeriei au discutat cu protestatarii înainte să intervină pentru deblocarea traficului, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

O delegaţie a protestatarilor fost invitată la Guvern pentru a discuta cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Ei şi-au expus revendicările şi au stabilit cu ministrul ca săptămâna viitoare să aibă o nouă întâlnire.

„Motivul principal pentru care ne-am adunat aici este acela că dorim să primim cu toţii din nou indemnizaţie, care a fost sistată. Noi nu am cerut niciodată aceşti bani, ei ne-au fost oferiţi de către stat, pentru că ne-am riscat viaţa ca să dărâmăm un regim, iar din acest motiv suntem nişte eroi. În baza acelei indemnizaţii, care ajungea la aproximativ 2.000 de lei, foarte mulţi dintre noi au obţinut credite bancare sau au făcut rate pentru a-şi achiziţiona diverse bunuri. Acum vin băncile după ei”, a declarat, tot pentru MEDIAFAX, Vasile Pestreanu, preşedintele Asociaţiei Victoria Revoluţiei 1989 Bucureşti.

Manifestanţii au anunţat că intenţionează să protesteze în fiecare zi, între orele 10.00 şi 17.00.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button