Blocul de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea a fost cumpărat de Primăria Capitalei. A costat 64 de milioane de lei și va găzdui 114 familii defavorizate

05 iul. 2024
4947 afișări
Blocul de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea a fost cumpărat de Primăria Capitalei. A costat 64 de milioane de lei și va găzdui 114 familii defavorizate
Stadiul în care se află acum blocul de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea | Sursa: Facebook/Nicușor Dan

De mai bine de un an și jumătate, Primăria Municipiului București (PMB) încearcă să aducă în patrimoniul său blocul de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea. Astăzi, primarul Nicușor Dan a anunțat că Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a plătit peste 64,4 milioane de lei către Compania Municipală Imobiliară. Această suma era inclusă în proiectul de buget al instituției pentru anul trecut.

Însă cele 64,4 milioane de lei (echivalentul a aproximativ 13 milioane de euro) nu este costul final al celor 114 apartamente. Acest lucru a fost menționat chiar de edilul Capitalei, într-o postare pe Facebook.

După finalizarea procedurilor pentru transferarea documentelor între companie și DGASMB, vom face o evaluare a stadiului în care se află blocul, vom stabili care sunt lucrările rămase de executat și vom elabora un nou proiect tehnic pentru obținerea autorizației de construire.
După încheierea acestor etape, vom demara lucrările de execuție pentru finalizarea imobilului, a scris Nicușor Dan.

 

Care este costul total al unui apartament în blocul de locuințe sociale

Haideți să facem un calcul simplu! Dacă împărțim suma de 64,4 milioane de lei la 114 apartamente, reiese un cost de 565.000 de lei per apartament. Asta înseamnă că o locuință în acest imobil costă 113.000 de euro. La acești bani se adaugă costurile cu finisajele și mobilierul.

Primarul General al Capitalei recunoaște că efortul bugetar este semnificativ. Nicușor Dan acuză fosta administrație de erori majore în cadrul acestui proiect.

Întregul demers este un efort bugetar imens, însă este necesar pentru a repara greșeli ale administrației precedente, care a alocat locuințe inexistente, într-un bloc aflat în stadiu incipient de construcție, unui număr de 114 familii defavorizate, doar pentru a obține capital de imagine, a adăugat edilul.

Blocul de locuințe sociale se află în Prelungirea Ghencea nr. 322-326.

Te-ar putea interesa și:

 

Cookies