ARHIVA B365

BLOCUL cu coloane de la Piaţa Romană, încadrat la categorii de urgenţe 1

Primăria Capitalei actualizează lunar lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic din Bucureşti. Cele mai multe dintre clădiri au fost expertizate înainte de anul 2008 potrivit Normativului de proiectare P100-92, elaborat de Universitatea Tehnica de Construcţii Bucureşti acum 24 de ani.

Potrivit unui expert atestat care a expertizat mai multe clădiri din Bucureşti începând cu anul 1992, diferenţele dintre Normativului de proiectare P100-92 şi Codul de evaluare seismică P100-3/2008 sunt esenţiale, motiv pentru care toate construcţiile din Bucureşti trebuie reexpertizate de urgenţă.

„Expertizele la toate blocurile din centrul Bucureşti trebuie reluate în regim de urgenţă întrucât au fost realizate după prevederile de acum 24 de ani, conform Normativului de proiectare P100-92. Clădirile trebuie să fie expertizate după prevederile din 2008. Toate clădirile din centrul Bucureştiului sunt expertizate pe baza prescripţiilor din ’92. Diferenţele sunt esenţiale între cele din 92 şi 2008. Am făcut analiza blocului cu coloane de la Piata Romana in 1993 şi am încadrat-o la categorii de urgente 1. Trecerea în clasa de risc seismic I a însemnat forţarea unei decizii”, a declarat pentru RomaniaTV.net Dan Stănciulescu, expert tehnic atestat.

Primăria Capitalei a publicat pe 25 februarie 2016 lista actualizată a imobilelor încadrate în diferite clase de risc seismic. Potrivit acestei liste, 181 de clădiri din Bucureşti sunt considerate PERICOL PUBLIC în caz de cutremur, în timp ce alte 173 au un RISC RIDICAT de prăbuşire.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button