LA MINE-N CARTIER

Mort lăsat de autorităţi să putrezească într-un bloc din Sectorul 5

Bărbatul decedat din apartamentul 21 n-are pe nimeni, spun vecinii. Mai mult, dăduse în patima alcoolului astfel că a rămas şi fără utilităţi din cauza datoriilor. Fără caldură, apă menajeră, curent electric sau gaze, barbatul de 53 de ani îşi ducea traiul de pe o zi pe alta, mai mult din mila vecinilor. “Era un om cumsecade. Chiar dacă venea beat mort, niciodată nu vorbea urât”, povesteşte doamna Gica, vecină de etaj cu acesta. “Nu l-am mai văzut de săptămâna trecută. Luni au intrat peste el şi l-au găsit mort în sufragerie. Au venit cei de la criminalistică cu cei de la IML, au sigilat uşa şi l-au lăsat înăuntru. Cică dacă nu e moarte suspectă n-au de ce să-l ridice”, continuă femeia.

Într-adevăr, de mânerul uşii atârnă un sigiliu rudimentar din sfoară lipită cu ceară pe-un dop de sticlă de suc. Jos, în dreapta uşii, câteva lumânări aprinse de vecini. ”Era singur”, continuă doamna Cristina, care locuieşte cu un etaj mai sus. “Apartamentul e al maică-sii, care-i moartă de mult. Nici măcar nu i-a facut acte. E hazna acolo. Nici WC n-avea. Făcea în pungă şi arunca la ghenă”, încheie femeia cu o grimasă pe faţă.

Potrivit legii, în cazul în care o persoana care decedează nu are urmaşi sau rude, primaria trebuie să se ocupe de tot. În cazul acesta, primăria Sectorului 5. Cum bărbatul nu avea nici macar acte de indentitate procedeul, de regulă, este mai lent, însă “cei de la primărie pare că s-au mişcat repede”, spune Ioana Molea, administratorul blocului.

Au venit şi ne-au lăsat nişte acte. Mâine cred că se face o săptămână de când e mort în casă. Sper să nu miroasă. Am şi oprit căldura din cauza asta”, explică femeia. Administratora se plânge însă că cei de la primărie nu au zis când vin cei de la pompe funebre să ridice cadavrul. ”E deja după-amiază şi nu cred că vor mai veni azi. N-au lăsat nici macar un număr de telefon. Acum să vedem. Dacă n-apar în seara asta poate vin mâine”, spune aceasta.

Administraţia scării, pe lângă cadavru, mai are o problemă – apartamentul în sine. Actele locuintei, care de altfel trebuie obligatoriu igienizată, nu mai există, spun vecinii, astfel e greu de stabilit ce se va întâmpla mai departe. Cert e că, până când bărbatul, mort de etilism cronic(VEZI FOTO), va fi înhumat la cimitirul Străuleşti, apartamentul 21 al blocului M85 a fost transformat ad-hoc de autorităţi în… cavou. Mai mult, cadavrul nici măcar nu a fost îmbălsămat pentru a încetini procesul de putrefacţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button