Blocul Aro, care găzduiește Cinema Patria, situat pe Bd. Magheru din București va fi consolidat. Clădirea a fost încadrată în clasa I de risc seismic

14 apr. 2024
2853 afișări
Blocul Aro, care găzduiește Cinema Patria, situat pe Bd. Magheru din București va fi consolidat. Clădirea a fost încadrată în clasa I de risc seismic
Blocul Aro, care găzduiește Cinema Patria, situat pe Bd. Magheru din București va fi consolidat. Clădirea a fost încadrată în clasa I de risc seismic. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primăria Capitalei a obținut acordul proprietarilor pentru consolidarea Blocului Aro, clădirea care găzduiește Cinematograful Patria.

Imobilul se află pe Bulevardul Magheru nr. 12-14 și, potrivit unei expertize mai vechi, a fost încadrat în clasa I de risc seismic.

Care este următoarea etapă pentru consolidarea Blocului Aro

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat duminică pe pagina sa de Facebook că urmează ca Blocul Aro să fie consolidat.

Imobilul care găzduiește Cinematograful Patria a fost construit în anul 1935. De asemenea, Blocul Aro a fost prima clădire modernistă din București, fiind proiectată de arhitectul Horia Creangă.

Expertizăm tehnic Blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei de pe bulevardul Magheru nr. 12-14, care găzduiește cinematograful Patria și care, potrivit unor expertize mai vechi, a fost încadrată în clasa I de Risc Seismic”, a transmis edilul.

Primăria Municipiului București (PMB) a obținut acordul proprietarilor pentru consolidarea acestei clădiri, considerată monument istoric. Acum, Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) inițiază lucrările de expertizare, care vor dura 60 de zile.

Ulterior, urmează auditul energetic, după care Primăria se va înscrie în programul Ministerului Dezvoltării pentru obținerea fondurilor necesare:

Următoarea etapă va fi auditul energetic iar apoi ne vom înscrie în programul Ministerului Dezvoltării pentru obținerea de fonduri necesare consolidării și reabilitării”, a mai transmis primarul Nicușor Dan.

În prezent, Blocul ARO pare că a fost dat uitării, aflându-se într-o stare avansată de degradare, fiind încadrat în categoria I de risc seismic. Zidurile sunt scorojite, cu multe bucăți de tencuială căzute, cu zeci de semnături și desene graffiti.

Citește întreaga poveste a Blocului Aro AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies