Blocaj major la Primăria Capitalei. Barna a intervenit: Le-am spus și lui Nicușor Dan, și consilierilor USR-PLUS că sunt dispus să mediez. Nu m-a contactat nimeni 

28 apr. 2021
77 afișări
Blocaj major la Primăria Capitalei. Barna a intervenit: Le-am spus și lui Nicușor Dan, și consilierilor USR-PLUS că sunt dispus să mediez. Nu m-a contactat nimeni 

​​Dan Barna spune că s-a oferit încă de duminică să medieze conflictul între Nicușor Dan și consilierii USR-PLUS pe tema bugetului Bucureștiului, însă nu a fost contactat de niciunii dintre ei.

„Am discutat duminică cu Nicușor Dan si cu consilierii, le-am spus ca sunt dispus sa mediez. Nu m-a contactat nimeni”, a spus Dan Barna.

Liderul USR a adăugat că se va ajunge la un acord în zilele următoare insistând că e dispus să medieze conflictul dacă e necesar.

Bugetul Capitalei a picat după ce USR-PLUS nu a votat

Bugetul Primăriei Capitalei, propus de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat miercuri de Consiliul General deoarece, așa cum au anunțat, consilierii USR-PLUS nu au votat pentru. PNL și USR-PLUS au majoritate în Consiliul General. Consilierii USR-PLUS au motivat că nu votează deoarece veniturile ar fi nerealiste și umflate, iar Nicușor Dan nu a făcut nicio reformă în administrație sau spitale.

Premierul Florin Cîțu spune că împreună cu vicepremierul Dan Barna va discuta cu părțile implicate pentru că „este nevoie rapid de un buget” al Bucureștiului.

USR PLUS, un nou mesaj pentru Nicușor Dan

USR Bucureşti a revenit cu un nou mesaj după ce bugetul PMB nu a fost votat miercuri și îi cere primarului general Nicuşor Dan să permită accesul la fundamentările pe venituri pentru a putea fi reluate discuţiile privind bugetul PMB.

De asemenea, USR-PLUS mai consideră că bugetul trebuie să fie bazat pe baze legale şi să fie explicat transparent cetăţenilor.

„Aşa cum am subliniat în aceste zile, supralicitarea veniturilor pentru a creşte cheltuieli fără acoperire (+1.8 miliarde de lei în bugetul propus, adică cheltuieli cu 26% mai mari) nu este o soluţie pentru a depăşi situaţia financiară gravă în care se află Bucureşti”, mai arată comunicatul de presă postat pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Reacția Nicușorului

Reacția lui Nicușor Dan după neadoptarea bugetului Capitalei.

”Azi, în ședința Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului București pentru 2021 nu a obținut numărul de voturi necesare. Sunt total nemulțumit că începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înțeles pentru oricine.

Eu am propus un buget, care a fost dezbătut timp de șase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP și USR PLUS și aveam toate motivele să cred că lucrurile merg în direcția bună. Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susțină bugetul, el obținând doar voturile PNL și PMP în ședința de azi”, a spus Nicușor Dan.

Cookies