Blocaj grav în Nordul Bucureștiului. Restricțiile de circulație cauzate de un festival de muzică au dat traficul peste cap vineri seară

10 sept. 2021
805 Afișari
Blocaj grav în Nordul Bucureștiului. Restricțiile de circulație cauzate de un festival de muzică au dat traficul peste cap vineri seară
Blocaj grav în Nordul Bucureștiului. Restricțiile de circulație cauzate de un festival de muzică au dat traficul peste cap vineri seară. Sursa foto: Unsplash

Blocaj uriaș în traficul din nordul Capitalei. Desfășurarea festivalului de muzică SAGA la Romaero le-a dat bătăi de cap șoferilor, care s-au văzut blocați în trafic cu orele, avansând puțin câte puțin. Totuși, Primăria Capitalei a anunțat restricționarea mai multor artere importante din nordul orașului, dar și posibilele rute ocolitoare pe care le pot folosi conducătorii auto.

Nordul Capitalei a fost cuprins vineri seară de un blocaj rutier imens. Motivul principal pentru crearea ambuteiajului în lanț este desfășurarea SAGA Festival, un festival de muzică aflat la prima ediție, ce are loc la Romaero.

Blocaj în nordul Capitalei. Unii șoferi au făcut două ore de la Arcul de Triumf la Liceul Francez

Șoferii ce au intrat în cursul serii de vineri în București spre fântâna Miorița și pe Bd. Kiseleff, iar coloana de mașini a ajuns chiar până la Bulevardul Bucureștii Noi și Șoseaua Colentina. Un șofer a relatat, potrivit Realitatea, că a durat două ore să ajungă la Arcul de Triumf de la Liceul Francez. Totodată, bucureștenii profită de ultimul weekend liber înainte de startul anului școlar astfel că și ieșirea spre munte de pe DN1 era aglomerată în cursul serii de vineri.

SAGA Festival este motivul pentru care nordul Bucureștiului a fost blocat, deși autoritățile au anunțat blocarea unor artere

Prima ediție a SAGA Festival se anunță un adevărat punct de interes în acest weekend, mai ales că vor fi prezenți în jur de 150 de artiști și mii sau poate zeci de mii de spectatori. Bulevardul Aerogării, aflat în cartierul Băneasa, este închis, cu excepția dimineților, de vineri până duminică.

Astfel, este posibil ca situația din această seară să se repete și sâmbătă și duminică, deoarece festivalul se va întinde pe parcursul întregului weekend.

Primăria Capitalei a anunțat că în perioadele 10.09.-11.09.2021 și 11.09.-12.09.2021, intervalul orar 14:00- 05:30 și în data de 12.09.-13.09.2021, intervalul orar 12:00-05:00, se va restricționa traficul rutier pe bd. Aerogării, segmentul de drum cuprins între str. Nicolae Caramfil și șos. București – Ploiești, sub îndrumarea Brigăzii Rutiere.

Ce rute ocolitoare a recomandat Brigada Rutieră

Pentru a reduce ambuteiajele, Brigada Rutieră a publicat mai multe rutiere pentru șoferii ce vor traversa nordul Bucureștiului în acest weekend:

  • Șos. Străulești – str. Băiculești – bd. Poligrafiei – Piața Presei Libere – șos. Kiseleff – Piața Arcul de Triumf – bd. Mareșal Constantin Prezan – bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle;
  • Șos. Gheorghe Ionescu Șisești – șos. Bucureștii Noi – Calea Griviței – bd. Ion Mihalache – str. Buzești;
  • Șos. Pipera – șos. Nicolae Caramfil – bd. Beijing – Piața Charles de Gaulle – Piața Arcul de Triumf – Piața Presei Libere – șos. București-Ploiești.

 

Cookies