Bloc modern de locuinţe şi servicii construit lângă Grădina Icoanei

de:
19 mart. 2013
10 Afișari
Bloc modern de locuinţe şi servicii construit lângă Grădina Icoanei

Pe strada Maria Rosetti din Capitală se propune construcţia unui bloc de locuinţe şi servicii de cinci etaje, dintre care ultimelul avansat faţă de planul faţadei. 

Blocul va fi ridicat peste o clădire veche deja existentă pe parcela de teren de 320 de metri pătraţi din Strada Maria Rosetti nr. 4 aparţinând dezvoltatorului imobiliar. Construcţia propriu-zisă va fi construită de fapt în spatele vechii clădiri, potrivit documentaţiilor de urbanism şi ilustrărilor de temă realizate de proiectant pentru obţinerea unu Plan Urbanistic de Detaliu. 

Blocul va fi parţial alipit, la sud, de calcanul unui alt complex rezidenţial nou-construit situat pe strada I. L. Caragiale nr. 26. Locatarii blocului, constituiţi într-o asociaţie, şi-au exprimat însă dezacordul cu privire la alipirea noii clădiri de calcanul blocului lor, susţinând că acest lucru ar obtura ferestrele şi aerisirile de la dormitoarele apartamentelor. Astfel, asociația de proprietari amenință  pe site-ul Primăriei Capitalei că vor da dezvoltatorul și proiectantul în judecata dacă nu vor fi respectate observațiile.

Strada Maria Rosetti, pe care se va ridica noua construcţie, este încadrată de municipalitate drept o stradă de ţesut traţional majoră şi astfel are grad de protecţie maxim. În zonă apropiată a noii clădiri, pe strada Maria Rosetii şi I.L. Caragiale, există deja mai multe blocuri de birouri şi apartamente nou-construite, precum complexul de birouri Rosetti Tower.

Cookies