Bloc evacuat din cauza unui incendiu

de:
14 ian. 2013
0 Afișari
Bloc evacuat din cauza unui incendiu

Un bloc de opt etaje situat pe strada Sirenelor nr. 10, din Sectorul 5 al Capitalei, a fost evacuat, luni, în jurul orei 17.00, din cauza unui incendiu care a izbucnit la etajul 7. Potrivit Realitatea TV, blocul care a fost cuprins de flăcări a fost construit recent. Locatarii blocului au fost evacuaţi.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, au descoperit că mai multe cabluri de pe casa scării au luat foc. În urma declanşării incendiului, 17 persoane au fost evacuate. Şase persoane, patru copii şi doi adulţi, au fost intoxicate cu fum. Cei doi adulţi şi un copil au fost transportaţi la spital, potrivit lui Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

La faţa locului au ajuns două echipaje ISU cu apă şi spumă, două echipaje pentru intervenţii la înălţime, un echipaj de descarcerare, patru echipaje de prim-ajutor şi două autoscări.

Potrivit primelor informaţii, cauza pornirii incendiului o constituie scurtcircuitul produs la cablurile de la instalaţia electrică de pe casa scării. Aceste cabluri au luat foc la etajul 7 al imobilului, iar focul a fost lichidat. Singura problemă cu care se confruntă acum pompierii este fumul dens.

Până în prezent, trei copii au fost intoxicaţi cu fum. Dintre aceştia, doar unul a fost transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” pentru că părinţii celorlalţi doi copii au refuzat transportarea micuţilor la spital. Alţi doi adulţi intoxicaţi cu fum au fost duşi la spital.

Din cauza incendiului, locatarii au rămas fără curent electric.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti , a declarat, în direct la Realitatea TV, că, la faţa locului s-a trimis şi detaşamentul special de salvatori, iar echipele vor rămâne la faţa locului până la înlăturarea tuturor pericolelor. „Problema principală este fumul care se degajă la nivelul întregii scări. Incendiul a pornit din cauza unui scurtcircuit produs la cablurile de la instalaţia electrică de pe casa scării de la etajul 7. Incendiul s-a manifestat pe interior, iar fumul s-a propagat pe toată scara blocului, atât pe partea superioară, cât şi pe cea inferioară a blocului”, a declarat Daniel Vasile.

Cookies