ȘTIRI

Bloc de patru etaje peste un monument istoric, lângă Ateneu

Trei variante au fost prezentate miercuri în Comisia de Urbanism pentru „extinderea și refuncționalizarea” celebrului restaurant Cina.

În prima variantă s-a propus construirea unui corp nou de cladire de patru etaje, în lateralul restaurantului, pe partea cu Ateneul. Faţada clădirii restaurantului ar fi păstrată, iar in interior construită o clădire de patru etaje.

În a doua variantă, investitorii au propus  construirea unu corp nou de clădire de patru etaje, in lateralul restaurantului, pe partea cu Ateneul şi a unei clădiri cu două etaje pe partea cu Biblioteca Central Universitară. Faţada clădirii restaurantului ar fi  păstrată, iar in interior construită o clădire de patru etaje.

A treia şi ultima variantă prezentată propunea construirea unu corp nou de clădire de patru etaje, în lateralul restaurantului, pe partea cu Ateneul şi a unei clădiri cu două etaje în faţa monumentului, pe toata lungimea. Faţada clădirii restaurantului ar fi păstrată, iar în interior construită o clădire de patru etaje.

În toatele cele trei variante, noile clădiri ar urma să aibă funcţiuni de alimentaţie publică, birouri, comerţ.

Membrii Comisiei de Urbanism au ales în majoritate a doua variantă însă nu au avizat proiectul cerând investitorilor să revină cu o variantă îmbunătăţită. Preşedintele Comisiei, arhitectul Sorin Gabrea, le-a solicitat chiar o nouă variantă cu două clădiri noi, una în lateralul cu Ateneul şi un altul, mai înalt, pe partea cu Piata Revoluţiei.

Clădirea restaurantului Cina a fost construită în 1907 şi are statut de monument istoric. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button