CGMB a respins, marţi, construirea unui loc de patru etaje peste clădirea fostului restaurant „Cina”

de:
15 dec. 2015
3 Afișari
CGMB a respins, marţi, construirea unui loc de patru etaje peste clădirea fostului restaurant

 Planul Urbanistic de Detaliu str. Rosetti 1-3, aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de marţi, propunea un bloc de 22 metri înălțime pe terenul pe care se află restaurantul „Cina”, chiar vizavi de Ateneul Român. Potrivit proiectului, corpul C1 va fi desființat, iar corpurile C2 și C3 cu statut de monument istoric vor fi consolidate, reabilitate şi supraetajate. De asemenea, clădirea monument va fi extinsă cu un nou imobil cu patru etaje.

Conform proiectului respins de CGMB, noul imobil urma să aibă trei etaje, plus un etaj tehnic restras. La parter, mezanin și etajul 1 al clădirii monument vor fi amenajate spații comerciale și pentru alimentație publică, iar la nivelele superioare birouri. Potrivit investitorului, în curtea imobilului urma să fie amenajată o grădină cu terase. De asemenea, în subsol vor fi realiate 60 de locuri de parcare. 

Spațiile verzi de pe teren, cu o suprafață de 1205,39 metri pătrați va fi amenajată și întreținută, potrivit proiectului. Asociația Salvați Bucureștiul a anunţat anterior că pentru realizarea proiectului vor fi defrisați 15-20 de copaci. De asemenea, potrivit Asociației Salvați Bucureștiul, imobilul propus va fi mai înalt decât restaurantul Cina, monument istoric, și cu două etaje mai înalt decât Ateneul Român (la cornișa acestuia).

Proiectul a mai fost supus aprobării Consiliului General şi în şedinţa din 27 februarie 2014.

Vezi şi: Măgărie la Primărie: PUZ-uri controversate, puse în dezbatere publică între Crăciun și Revelion

Clădirea restaurantului „Cina” a fost construită în 1907 şi are statut de monument istoric, fiind amplasată într-o zonă protejată.

Cookies