LA MINE-N CARTIER

Bloc de nouă etaje, proiectat de preşedintele Comisiei de Urbanism, lângă ambasada Franţei

Terenul pe care ar urma sa se construiasca blocurile se afla pe strada Biserica Amzei la nr. 21-23, la doar cativa metri de gardul Ambasadei Frantei. Pe acest teren se afla inca un monument, casa Otetelesanu (construita la sfarsitul secolului XIX), care va fi pastrata, constructiile noi ridicandu-se in spatele acesteia, pana in bulevardul Dacia, scrie Hotnews.ro.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, discutat la CTUAT, terenul are o suprafata de circa 5.000 mp, Procentul de Ocupare al terenului este de 70 la suta, Coeficientul de Utilizare al terenului este de 3,8, iar inaltimea maxima este de 45 de metri cu accente de 60 de metri. In incinta acestui complex va fi amenajat un traseu pietonal care sa lege strada Biserica Amzei de bulevardul Dacia.

Pietonii vor putea parcurge acest traseu la interior, pe la parterul cladirilor, sau la exterior, prin gradinile care vor fi amenajate. De asemenea, PUZ-ul mai propune construirea unui bloc de zece etaje in curtea Scolii Franceze si construirea unor cladiri mai inalte in locul constructiilor care se afla acum in zona. Beneficiarul PUZ-ului este societatea Practic SA.

PUZ-ul va trebui votat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Este, însă, un obicei ca proiectele arhitecţilor care fac parte din Comisia de Urbanism să fie aprobate chiar de către aceştia.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button