LA MINE-N CARTIER

Bloc de 11 etaje lângă muzeul Tudor Arghezi și Parcul Tineretului, în dezbatere publică

In prezent, in zona se pot construi doar case de doua etaje. Cetatenii isi pot exprima parerea despre acest proiect, joi, 24 aprilie, incepand cu ora 13.30, la sediul Primariei Capitalei. Dupa aceasta dezbatere publica, Consiliul General al Municipiului Bucuresti va decide daca aproba acest proiect sau nu, informează Hotnews.

Muzeul National al Literaturii Romane si Muzeul Memorial Tudor Arghezi au transmis primariei, inca din iunie 2012, o scrisoare prin care isi aratau „totalul dezacord” fata de acest proiect.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal „Str. Prinosului, nr. 13-15-17-19”, la aceasta adresa, aflata langa Muzeul Memorial Tudor Arghezi, Calin Silviu Stan, initiatorul proiectului, vrea sa construiasca trei cladiri de trei, sapte si 11 etaje la doar 2,5 metri de gardul muzeului. Fata de intrarea in casa memoriala, corpul P+3E al ansamblului se afla la o distanta de circa 55m, cel P+7E la 70m, iar cel P+11E la 90m. Toate corpurile de cladire sint vizibile din incinta muzeului. Indicatorii urbanistici ceruti sunt: Procent de Ocupare al terenului = 75%; Coeficent de Utilizare al Terenului = 3,45; Inaltime maxima = Parter+ 3Eetaje – 7Eetaje – 11Etaje. Cele trei blocuri ar urma sa adaposteasca institutii publice, sedii de companii, ale unor organizatii politice si profesionale, lacasuri de cult, hoteluri, restaurante, dotari sportive, servicii, comert, locuinte. Planul Urbanistic Zonal este realizat de Dacra Studio.

In acest moment, potrivit Planului Urbanistic General, pe acest teren se pot construi locuinte de maxim doua etaje. Indicatorii urbanistici aprobati sunt: Procent de Ocupare a Terenului – POT = 45%; Coeficient de Utilizare a Terenului = 1,3.

Directia pentru Cultura a Municipiului Bucuresti a acordat, fara conditionari, „avizul favorabil” pentru acest proiect in decembrie 2013. Muzeul National al Literaturii Romane si Muzeul Memorial „Tudor Arghezi” au transmis insa primariei, inca din iunie 2012, o scrisoare prin care isi aratau „totalul nostru dezacord referitor la planul mentionat si, in acelasi timp, profunda noastra indignare, deoarece se deformeaza si schimba esential peisajul indragit de unul dintre cei mai mari poeti ai Romaniei”. „Pentru a cinsti patrimoniul nostru cultural, va solicitam in mod expres sa nu aprobati acest proiect”, se mai arata in scrisoarea trimisa de reprezentantii muzeului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button