blitzTV, noul canal de comunicare televizuală de la metroul bucureştean

de:
24 iun. 2013
1 Afișari
blitzTV, noul canal de comunicare televizuală de la metroul bucureştean

Blitz Television SRL a lansat canalul de comunicare televizuală blitzTV, bazat pe noua rețea de 230 de ecrane LCD LED profesionale, din stațiile metroului bucureștean.

Numele „blitzTV” ilustrează cadența rapidă cu care se succed secvențele informative și de divertisment. În 5-7 minute, cât durează așteptarea medie pe un peron de metrou, călătorul poate vedea o sugestie pentru timpul lui liber, o știre despre un eveniment cultural, o secvență amuzantă sau imagini spectaculoase din sporturi extreme. Tot în acest interval ar putea vedea, pe ecranele de până la 140 de centimetri diagonală, și povestea nebănuită a unor locuri pitorești din România, dar şi câteva imagini din colțuri de lume neștiute.

„Ne dorim ca pasagerii metroului bucurestean să se bucure de combinația de informație utilă și divertisment, de culorile vii și de imaginile inedite ca atunci când ieși din casă sau din birou și te înviorează energia de afară, de unde și sloganul blitzTV: aer proaspăt pentru ochii tăi”, spune Mihnea Manu, administratorul Blitz Television SRL.

„În acest moment, avem 10 categorii de conținut diferite, de la destinații de week-end, la quiz-uri pe teme de cultură generală și de la fashion la premiere din teatrele bucureștene. În 3 minute, poți lua o porție semnificativă de noutate și deconectare”, completează Mihaela Manu.

După două săptămâni de probe tehnice pentru calibrarea parametrilor tehnici ai rețelei, blitzTV a pornit în forță, cu o calitate a imaginii și o dimensiune medie a ecranelor fără precedent în România. În stațiile principale sunt amplasate LCD-uri profesionale Samsung cu cea mai nouă tehnologie LED, cu diagonale între 120 și 140 de centimetri.

Platforma software blitzTV permite difuzarea materialelor video foarte target-at, până la nivelul unei singure stații, chiar și într-o singură zi. Asta creează oportunitatea unei comunicări extrem de eficiente, în general, și un canal ideal pentru micile afaceri aflate în apropierea stațiilor de metrou. Dar marele atu al blitzTV este potențialul de audiență absolut remarcabil oferit marilor advertiseri, și ca volum, și ca frecvență a contactului cu publicul.

„În intervalul luni-vineri, de la 07:00 până la ora 19:00, blitzTV poate fi numit lider de audiență în București pe baza mediei de 770 mii călători/zi, concentrați în numai 43 de stații Metrorex”, declară Constantin Caciur, business developer și sales manager.

„Unul din scopurile noastre imediate este să livrăm clienților de publicitate audiență reprezentativă și măsurabilă pentru capitală, în cel mai simplu, inovativ și eficient mix de preț și calitate. Primul pas major în dezvoltarea platformei blitz este realizarea pînă în toamnă a unei aplicații de mobil prin intermediul căreia vom putea realiza campanii integrate, combinând expunerea pe ecranele blitzTV cu expunerea pe telefoanele mobile și în social media”, mai spune Caciur.

O altă inovație pe care platforma blitz o va permite este interacțiunea dintre privitori și conținutul de pe ecrane, printr-un mecanism simplu de vot și prin afișarea în stațiile de metrou selectate a unor mesaje venite de la public. Astfel, gradul de implicare pe care îl va permite acest canal media va fi asemănător cu cel din social media, dar cu o vizibilitate publică și un impact pe care acum îl livrează doar televiziunea.

Cookies