„Blândul” Vlad Voiculescu e furios și azi. Acuză, reproșează, și-a amintit și că Nicușor Dan nu i-a răspuns la telefon. Simte că toți l-au tradat și-acum a rămas fără nicio funcție

18 apr. 2021
207 afișări

Vlad Voiculescu pare să treacă printr-o perioadă neagră zilele acestea și dă semne că ar fi în continuare furios pentru modul în care a plecat din Guvern. Fostul ministru al Sănătăţii a vorbit, duminică, despre candidatura la funcţia de viceprimar al Capitalei şi susţinerea lui Nicuşor Dan, însă a precizat că ”PNL şi Nicuşor Dan nu şi-au ţinut cuvântul”. Mai mult, zilele trecute spunea că nici Dan, nici Cîțu și nici Iohannis nu îi răspund la telefon.

Voiculescu spune că, timp de 100 de zile, nu a primit atribuţii şi singurul lucru pe care l-a putut face au fost ”mici analize”. Voiculescu anunţă că nici în ziua de astăzi viceprimarul Hoaria Tomescu nu are drept de semnătură şi nu se poate ocupa de spitale, multe dintre acestea fiind în continuare conduse de către manageri puşi de Gabriela Firea sau chiar Sorin Oprescu.

Anunțul lui Vlad Voiculescu

”Au trecut aproape 100 de zile de când am fost ales (…) în care nu am primit atribuţii şi nu am putut să fac decât mici analize pe care aş fi putut să le fac stând acasă pe canapea, câutând pe internet. Asta este tot ce am putut să fac în 100 de zile la Primărie, pentru că PNL şi Nicuşor Dan nu şi-au ţinut cuvântul şi nu şi l-au ţinut până astăzi, ăsta este adevărul adevărat”, a declarat, duminică, la Pro TV Plus, Vlad Voiculescu, vorbind despre alegerile locale.

Voiculescu susţine că ”viceprimarul Horia Tomescu, care este medic, încă nu are dreptul de semnătură pentru a se ocupa, printre altele, de spitalele din Bucureşti care au aceeaşi conducere, de pe vremea doamnei Firea, a domnului Oprescu”.

”Sunt mandate aproape fără final, fără sfârşit”, a adăugat Voiculescu.

Nimeni nu îi mai răspundea la telefon

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat la Digi24 că a încercat să vorbească și cu președintele Klaus Iohannis în ziua în care a fost demis din funcție de premierul Cîțu, dar șeful statului nu i-a răspuns la telefon. Anterior, Voiculescu a precizat că nici Florin Cîțu nu i-a răspuns și nici primarul Capitalei, Nicușor Dan, atunci când l-a sunat, în ziua incidentului de la spitalul Victor Babeș.

„Eu am făcut parte dintr-o echipă guvernamentală, n-am avut aceeași relație cu domnul Iohannis. Nu zic că nu mi-ar fi plăcut să am o discuție, am încercat să am o discuție, nu mi-a răspuns la telefon”, a spus Voiculescu la Digi 24.

Jurnalistul Digi24, Claudiu Pîndaru, l-a întrebat pe invitat: „Dar ce au domnule Voiculescu oamenii ăștia de nu vă răspund la telefon?” „Bună întrebare”, a fost replica lui Vlad Voiculescu.

Nu regretă plecarea la Ministerul Sănătăţii

”Am considerat că a fost o decizie bună să merg la Guvern, la Ministerul Sănătăţii acolo unde puteam să fac mai multe”, a ai declarat Voiculescu.

În decembrie 2020, Vlad Voiculescu a renunţat la funcţia de viceprimar al Capitalei pe care ar fi urmat să o ocupe şi a cărei preluare a fost tergiversată din cauza unor contestaţii în instanţă.

Fost mare susținător al lui Cîțu

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că a fost unul dintre marii susţinători ai lui Florin Cîu, întrucât este tânăr, cu experienţă internaţională, şi este în continuare ”şocat” de ceea ce s-a întâmplat. Voiculescu afirmă că, până la un moment dat, a avut o relaţie ”chiar bună” cu premierul, dar nu ştie ce s-a întâmplat ulterior.

”Cred că trebuie să mai treacă nişte timp ca să-mi dau seama de nişte lucruri, eu sunt în continuare şocat. Am fost unul dintre marii susţinători ai domnului Cîţu (…) Nu pot să contesc că relaţia şi colaborarea nu a mers rău. Am avut o colaborare cel puţin decentă până aş spune chiar bună până la un moment dat. Nu-mi dau seama care au fost lucrurile, care au fost presiunile, care au fost argumentele care l-au adus aici. De la un punct încolo nu mi-a mai răspuns la telefon şi pentru mine a fost o surpriză totală”, a declarat, duminică, la Pro TV PLUS, Vlad Voiculescu.

Cookies