ARHIVA B365

Blaga: PNL va contesta la Curtea Constituțională votul în cazul Șova

 Vasile Blaga a declarat ca senatorii liberali care au lipsit de la votul de marti nu au avut nici un motiv sa absenteze, cu exceptia Ancai Boagiu, iar acest lucru va fi discutat „foarte serios” in interiorul partidului.

Senatul a respins marti cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.

„A reusit Senatul datorita PSD-ului sa se mai faca inca o data de ras, daca mai era nevoie, pentru ca se pare ca domnul Sova este tabu pentru domnul Ponta si pentru PSD”, a declarat Vasile Blaga la RFI Romania, citat de ziare.com.

„In primul rand ca votul nu ar fi trebuit sa aiba loc. Daca ne uitam cu atentie in dispozitivul motivatiei Curtii Constitutionale, acolo se vorbeste de reinterpretarea votului de acum noua saptamani, cand in majoritate senatorii s-au pronuntat pentru incuviintarea arestarii (…). O sa contestam din nou votul de ieri de data asta la Curtea Constitutionala, sa vedem ce mai face Partidul Social Democrat in situatia asta. Noi suntem convinsi ca din nou vom castiga la Curtea Constitutionala”, a mai comentat Blaga.

Evenimentul Zilei scrie ca liberalii absenti puteau rasturna votul de marti, iar solicitarea procurorilor anticoruptie putea fi aprobata. De la PNL au absentat cel putin sapte senatori, potrivit publicatiei citate.

Intrebat cat de mult au cantarit aceste absente, Vasile Blaga a raspuns:

„Nu exista nici un motiv, exceptand-o pe doamna Boagiu, care este la reuniunea Partidului Popular European extrem de importanta de la Oslo, unde Partidul National Liberal a fost primit cu drepturi depline in PPE ca succesor al Partidului Democrat Liberal si este cu domnul europarlamentar Busoi la Oslo, in rest nu exista nici un fel de motivare si lucrul asta il vom discuta foarte serios fata de absenta colegilor nostri. Dar pe de alta parte, sa lasam ipocrizia la o parte, nu noi am votat impotriva cererii DNA-ului, noi toti am votat la vedere pentru sustinerea cererii DNA-ului si alaturi de noi au mai fost si alti parlamentari ieri, de la 53 pana la urma s-a ajuns la 66 de voturi”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button