ARHIVA B365

Blaga: PNL va câștiga cel puțin jumătate din capitalele Moldovei

Blaga a vorbit și despre eventualele alianțe postelectorale, precizând că, la nivel local, liberalii pot să încheie înțelegeri cu alte partide pentru asigurarea majorității în consilii, mai puțin cu PSD.

Totodată, copreședintele liberal a afirmat că PNL dorește modificarea legii electorale, reiterând faptul că alegerea primarilor în două tururi de scrutin ar fi mai oportună.

„Am condus atâtea campanii electorale și niciodată nu am avansat procente electorale, și știți asta, dar PNL va câștiga alegerile locale din iunie pentru că are candidați foarte buni în toată țara. Și nu numai pentru că are primari consacrați în foarte multe localități mari, care și-au făcut datoria, dar și pentru că avem candidați foarte buni și acolo unde nu am condus administrațiile publice locale. Sunt două condiții, cred eu, pentru a îți atinge obiectivele în alegerile locale: pe de-o parte, să ai candidați foarte buni iar pe de altă parte, cei pe care-i ai în funcție să fi demonstrat că și-au făcut datoria. Și aici, realitatea este în favoarea PNL. Vă dau un singur exemplu, clasamentul Forbes cu cele mai prietenoase orașe din România pentru mediul de afaceri pe 2016. Pe locul întâi nu este Bucureștiul, care ar trebui să fie ținând cont de potențial. Pe locul întâi este Timișoara, oraș condus de un primar PNL, domnul Robu, pe locul doi este Clujul, condus de un primar liberal, domnul Boc, pe locul trei este Bucureștiul, într-adevăr, pe locul patru este Oradea, condus de alt primar liberal, secretarul nostru general domnul Bolojan și așa mai departe, putem continua. Deci, candidați foarte buni, pe de-o parte, și oameni care și-au demonstrat calitățile de buni administratori acolo unde conduc colectivitățile. Aș vrea să vă mai spun un lucru: au fost acești 26 de ani zone din țară pe care PSD le considera, și era și demonstrat la vot, ca bazine de vot necondiționate pentru ei, mă refer la Moldova, la Oltenia. Lucrurile nu mai stau așa, pentru că PSD nu a făcut nimic pentru oamenii respectivi. Ori, eu pot să spun că vom câștiga cel puțin jumătate din capitalele județelor din Moldova. Iată un pronostic pe care totuși îl dau. Nici în Oltenia lucrurile nu mai sunt așa cum crede PSD, în favoarea lui”, a spus Blaga, citat de Agerpres. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button