ŞEDINŢĂ LA PNL. O nouă conducere la Bucureşti va fi numită peste două săptămâni

ŞEDINŢĂ LA PNL. O nouă conducere la Bucureşti va fi numită peste două săptămâni

În maximum două săptămâni veți avea aceste propuneri, după care ne vom ocupa de toate celelalte organizații din România unde încă avem doi copreședinți„, a spus Bolojan, după ședința Biroului Politic Național, scrie Agerpres.

El a arătat că pentru conducerea filialelor PNL București vor fi făcute propuneri, care vor fi supuse aprobării în BPN. Bolojan a precizat că liberalii mai au 19 organizații unde nu există conducere unică, indicând că după constituirea consiliilor locale și județene vor fi realizate aceste nominalizări.

Liderii filialelor PNL de sector și-au depus mandatele miercuri în ședința Biroului Politic Național al liberalilor, potrivit copreședintelui Alina Gorghiu. Cătălin Predoiu a demisionat luni de la șefia organizației PNL București.

Vasile Blaga, a explicat, la finalul ședinței Biroului Politic Național al partidului, că liberalii trebuie să intre în campania electorală pentru alegerile parlamentare cu un premier al PNL.

Va trebui să intrăm în campania electorală cu un premier al PNL, pe care să-l susțină PNL. (…) Poate fi și domnul Predoiu. Oricine poate fi dacă îl desemnează partidul„, a spus Blaga.

El a precizat că, probabil, vor exista mai multe propuneri pentru această poziție.

Începem discuțiile pentru a găsi deocamdată oameni competenți care să ne reprezinte cu cinste din poziția de prim ministru. Probabil că vor fi mai multe propuneri, le vom discuta„, a adăugat Vasile Blaga.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat că liberalii au făcut sesizări la Ministerul Afacerilor Interne și la Cabinetul Primului Ministru cu privire la implicarea unor persoane cu funcții în administrația centrală în campania electorală.

Sunt foarte multe situații din județe ca Olt, Giurgiu și multe altele. (…) Este nefiresc să ai cu o lună înainte de campanie mii de vize de flotant în localități unde (…) nu se mai mutase picior de om de nu știu câtă vreme. E important ca cei care gestionează MAI, Evidența Populației, să facă un control riguros. Nu spun altceva decât că e anormal să se implice cei care au funcții în administrația centrală în campania electorală. Exemple sunt cu zecile: inspectori școlari care sunt membri PSD care se implică în campanie, prefecți care au fost implicați în campanie electorală. Am sesizat aceste cazuri către Cabinetul Primului Ministru„, a declarat Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Ea a precizat că există multe astfel de sesizări venite de la filialele partidului din teritoriu.

Le cerem o analiză riguroasă și acolo unde se va demonstra că au participat în campania electorală favorizând candidații PSD, acolo se impune demisia și o vom cere„, a adăugat Gorghiu.

În ceea ce privește modul în care se va poziționa PNL față de Guvernul Cioloș, copreședintele liberal că partidul nu va ataca „cu orice preț” actualul Executiv.

Au fost colegi care au spus că ar trebui să ne asumăm susținerea Guvernului trup și suflet pentru că este un guvern care în percepția publică este al PNL. Majoritatea colegilor noștri — și mărturisesc că am avut aceeași opinie — a fost aceea de susținere a Guvernului Cioloș, dacă ne coordonăm pe temele mari pe care PNL le are și pe care într-un viitor apropiat le va propune Guvernului pentru a fi susținute. Nu ne punem problema să atacăm cu orice preț, așa cum face PSD, Guvernul Cioloș în condițiile în care are un viceprim-ministru în cadrul acestui Guvern, în condițiile în care 90% din administrația centrală este plină de pesediști„, a mai spus Alina Gorghiu.

Ea a afirmat că săptămâna viitoare liberalii vor încerca să aibă o discuție cu premierul Dacian Cioloș în care vor fi abordate „teme de interes pentru societatea românească”, precizând, însă, că nu a fost încă stabilit nimic în acest sens.

A ataca în permanență Guvernul doar pentru că așa câștigi capital electoral nu e pe agenda noastră. Căutați la PSD genul acesta de comportament. Însă atunci când sunt derapaje ale Guvernului, când sunt nerealizări ale Guvernului, sunt două situații: fie ele își au cauze la fostul guvern, pentru că să nu uităm că de șase luni de zile funcționează Guvernul Cioloș, nu de un an, nu de doi, nu de zece. Cazul subvențiilor în agricultură. Știți foarte bine, cauza nerealizării acestor subvenții, netransmiterii subvențiilor către agricultori e generată de guvernul și de ministrul anterior. Sau situații în care aceste nefuncționalități aparțin guvernului în funcție și îl criticăm fără să avem rețineri. Am făcut-o nu dată„, a conchis Gorghiu.