Blaga, despre votul privind arestarea Elenei Udrea: Vom vota la vedere, ca să nu fie surprize

de:
09 feb. 2015
0 Afișari
Blaga, despre votul privind arestarea Elenei Udrea: Vom vota la vedere, ca să nu fie surprize

„PNL va vota în toate cele trei cazuri ale Elenei Udrea. Vom vota toate cererile justiţiei la vedere, astfel încât să nu fie surprize. Nu pot să nu văd cum se comportă premierul jucăuş, cum o cataloghează pe o foarte bună prietenă a domniei sale şi a familiei sale, uitând că dânsul a fost avocatul familiei Cocoş. N-ar strica mai multă reţinere din partea premierului”, a declarat Vasile Blaga.

Parlamentarii decid, luni, dacă Elena Udrea poate fi sau nu arestată. În cazul în care parlamentarii vor decide arestarea Elenei Udrea, şefa PMP ar putea ajunge în arestul Poliţiei Capitalei chiar luni seară.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, duminică, toate cererile DNA de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea în dosarele GALA BUTE şi MICROSOFT. Fosta şefă a PMP a venit, însoţită de avocaţi, pentru a se apăra în faţa colegilor săi jurişti, la final ea declarând că le-a cerut să încuviinţeze începerea urmării penale, dar măsura arestării preventive este, în opinia sa, una „excesivă”, scrie romaniatv.net.

Plenul Camerei Deputaţilor are cuvântul decisiv, acesta urmând să decidă prin vot luni seara dacă dă undă verde arestării Elenei Udrea. Colegii de Cameră ai fostului ministru al Turismului vor lua în discuţie patru cereri: una de incepere a urmăriri penale si trei de arestare preventiva.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul „Gala Bute” şi celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul „Gala Bute”, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În aceeaşi cauză, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marţi, aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenţă – două în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, precum şi încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PMP pentru aceste infracţiuni.

De asemenea, în dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar, luată în cazul Elenei Udrea în 29 ianuarie, cu arestarea preventivă, pentru faptele de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, pentru care este deja urmărită penal. Anchetatorii susţin că Udrea a încălcat condiţiile controlului judiciar când a făcut afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

Elena Udrea a fost denunţată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins şi primit 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justiţie”, se arată în referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP.

Cookies