Black Friday 2021 începe vineri, 12 noiembrie. Reducerile oferite de eMag, Media Galaxy, Altex și Flanco

08 nov. 2021
673 afișări
Black Friday 2021 începe vineri, 12 noiembrie. Reducerile oferite de eMag, Media Galaxy, Altex și Flanco
Black Friday 2021 începe vineri, 12 noiembrie. Reducerile oferite de eMag, Media Galaxy, Altex și Flanco

Anul acesta Black Friday, cel mai mare eveniment de vânzări al anului, are loc în data de 12 noiembrie, când marile magazine vin cu reduceri mari și propun oferte avantajoase. eMag, cel care dă de obicei data reducerilor, promite că de Black Friday reducerea medie va fi de 35% și vor fi mari diferențe în funcție de categoria de produse și de noutatea lor. Toate comenzile vor fi livrate până la 26 noiembrie. Altex a anunțat că va oferi, în cadrul Black Friday 2021, transport gratuit ȋn toată țara, atât la comenzile online, cât și la cele din magazinele Altex și Media Galaxy, indiferent de valoare. Promoția va fi valabilă în perioada 5 – 11 noiembrie 2021.

Black Friday 2021 România se organizează în data de 12 noiembrie 2021. Conform tradiției americane, Black Friday 2021 este în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunoștinței), adică pe 26 noiembrie 2021. România organizează evenimentul mai devreme pentru a putea livra cumpărăturile până pe 30 noiembrie și 1 decembrie, zile libere pentru români, după cum spune vicepreședintele eMag, Florin Filote.

eMAG: câteva produse și reduceri oferite

eMAG promite că de Black Friday reducerea medie va fi de 35% și vor fi mari diferențe în funcție de categoria de produse și de noutatea lor.

eMag: Pagina de Black Friday
eMag: Pagina de Black Friday

Anul acesta Black Friday este așteptat să înceapă la eMag între orele 7 și 8, după ce în 2020 a pornit la ora 7.37 și la 7.25 în 2019. La capitolul tendințe de cumpărături din 2021, oficialul eMAG estimează, într-un interviu pentru Hotnews, o diversificare a coșului de cumpărături, astfel că în aceeași comandă vor fi produse din categorii diverse. Estimările sunt că vor merge foarte bine categorii precum casă și grădină, articole sportive, jocuri și jucării, dar și produse sanitare și echipamente medicale.

În topul categoriilor de interes se regăsesc în 2021 electrocasnicele mici, cu o creștere față de anul trecut, dar și televizoare, haine, telefoane mobile și electrocasnice mari.

Produsele scoase la reduceri de eMag:

  • 75.000 de televizoare
  • 130.000 de smartphone-uri și gadget-uri
  • 30.000 laptopuri
  • 35.000 frigidere și mașini de spălat
  • 250.000 de electrocasnice mici
  • 500.000 de produse fashion
  • 300.000 de parfumuri și cosmetice
  • 600.000 de jocuri și jucării
  • 600.000 de articole pentru casă și grădină
  • 150.000 de articole pentru sport și echipament sportiv
  • 40 de tone de cafea
  • 100.000 de sticle de băuturi alcoolice
  • 150.000 de produse și echipamente medicale
  • 1 milion de scutece

Altex și Media Galaxy: campanie de reduceri între 28 octombrie – 24 noiembrie

Altex și Media Galaxy au început în 28 octombrie campania de Black Friday la cele 125 de magazine din țară, dar campania de reduceri va fi prezentă și în online unde compania a modernizat site-ul. Reducerile pot depăși chiar și 60%, potrivit companiei.

Altex: Pagina de Black Friday
Altex: Pagina de Black Friday

Black Friday se va încheia pe 24 noiembrie la Altex. Altex estimează că în Black Friday 2021 va avea vânzări mai bune decât în campania de anul trecut și spune că stocul nu va fi afectat nici de criza procesoarelor și nici de cea a containerelor, fiindcă au început să pregătească încă din ultima lună a lui 2020 campania.

Altex a anunțat că va oferi, în cadrul Black Friday 2021, transport gratuit ȋn toată țara, atât la comenzile online, cât și la cele din magazinele Altex și Media Galaxy, indiferent de valoare. Promoția va fi valabilă în perioada 5 – 11 noiembrie 2021. În magazine, vor putea intra doar cei cu certificat verde.

Flanco promite reduceri până pe 30 noiembrie

Flanco, principalul concurent al Altex, a deschis pe 22 octombrie campania de reduceri și o va încheia pe 30 noiembrie, cea mai lungă perioadă oferită de un retailer în România. Compania oferă reduceri de până la 80% la produsele electrocasnice, IT și de îngrijire personală vor ține până la finalul lunii noiembrie.

Flanco: Pagina de Black Friday
Flanco: Pagina de Black Friday

Povestea Black Friday. Vinerea Neagră s-a transformat într-un eveniment memorabil

Conceptul Black Friday a fost introdus în România de eMAG, în anul 2011. De atunci, tradiția a fost păstrată în fiecare an, iar clientii din Romania au putut cumpăra, de la o ediție la alta, produse din ce în ce mai variate, numitorul comun fiind reducerile și ofertele atractive.

Ziua de „Vinerea Neagră” și-a primit numele pe un fond negativ, din cauza agitației și chiar a actelor de violență din anii ‘60 care aveau loc în SUA, în orasul Philadelphia, cu ocazia începerii sezonului de cumpărături pentru Crăciun. Din cauza timpul scurt pentru a achiziționa produse la prețuri reduse, magazinele erau jefuite cu puțin timp înainte de ora deschiderii, aveau loc ambuteiaje și accidente.

Industria de retail a găsit atunci o modalitate de a reduce aglomerația din magazine generată de sărbătorile de Crăciun. Marile magazine au văzut o oportunitate de a transforma o serie de incidente nefericite într-un eveniment de care să se bucure toata lumea și au introdus reduceri, promoții, oferte speciale pentru aceasta ocazie unică, înainte de sezonul de sărbători. Black Friday a devenit astfel ziua cu cele mai multe reduceri din an, ocazia perfectă de a cumpăra din timp produsele dorite, la prețurile cele mai avantajoase.

În România, Black Friday a bătut toate recordurile istorice în 2020. S-au înregistrat, într-o singura zi, 12,4 milioane de vizite iar valoarea produselor comandate a fost de 585.7 de milioane de lei, cu 17% mai mult decat in 2019.

Tags:
Cookies