BLACK FRIDAY 2014, GHID DE BLACK FRIDAY 2014: Cum cumperi eficient de BLACK FRIDAY 2014

de:
12 nov. 2014
0 Afișari
BLACK FRIDAY 2014, GHID DE BLACK FRIDAY 2014: Cum cumperi eficient de BLACK FRIDAY 2014

BLACK FRIDAY 2014, GHID DE BLACK FRIDAY 2014:

Libertatea.ro a prezentat un ghid pentru BLACK FRIDAY 2014:

1. De Black Friday, evită să cumperi jucării, console de jocuri, televizoare cu branduri necunoscute, decoraţiuni pentru Crăciun, bijuterii şi haine. Reducerile sunt de multe ori înşelătoare la aceste produse.

2. Dacă te decizi să alegi varianta de shopping online, verifică următoarele aspecte:
– site-urile de pe care doreşti să achiziţionezi produsele;
– siguranţa paginii de pe care faci plata online: adică să aibă https:// înaintea adresei web plus iconul magazinului, care nu trebuie să lipsească.

3. Verifică informaţiile de contact ale magazinului online. Dacă este prima oară când vrei să cumperi de la un magazin online despre care nici măcar nu ai auzit până acum, e bine să cauţi informaţiile de contact şi datele de identificare ale firmei care administrează magazinul. Legea românească îi obligă pe comercianţii online să afişeze vizibil pe site următoarele informaţii (de cele mai multe ori, le regăsiţi în secţiunea Contact sau în Termenii şi Condiţiile magazinului);
– Denumirea firmei care administrează magazinul online;
– Numărul de înregistrare la Registrul Comerţului;
– Codul de Identificare Fiscală (CIF);
– Adresa poştală a sediului social şi a punctelor de lucru (de exemplu, showroom);
– Capitalul social;
– Cel puţin un număr de telefon valid şi cel puţin o adresă de email funcţională. Dacă magazinul online de la care vrei să cumperi nu afişează aceste minime informaţii, sfatul nostru este să te îndrepţi către un alt comerciant online. Sunt destui pe piaţă.

4. Fă-ţi din timp o listă cu produsele pe care le doreşti.

5. Află din timp ce magazine participă la Black Friday.

6. Creează-ţi din timp conturi pe site-urile magazinelor online.

7. Asigură-te că ai suficienţi bani pe card în ziua când se dă startul reducerilor.

8. Achiziţionează mai întâi produsele mai scumpe de pe lista ta, pentru care ai şanse să te bucuri de reduceri mai mari.

Ghidul complet, pe Libertatea.ro

foto: Libertatea.ro

BLACK FRIDAY 2014, GHID DE BLACK FRIDAY 2014:

Conform unui studiu realizat la nivel urban în România, consumatorii preferă să cumpere produse electronice, electrocasnice şi IT în special din magazinele fizice specializate (63%), urmate de magazinele online specializate (36%) şi de hipermarketuri/supermarketuri/ magazine de tip „Do It Yourself” (31%). Promoţiile la laptopuri şi telefoane sunt dorite în special de consumatorii tineri, din intervalul de vârstă 15-24 de ani (22% sunt interesaţi de laptopuri şi 30%, de telefoane). Interesul pentru promoţiile la telefoane e ridicat şi în rândul consumatorilor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani (27%). De asemenea, 29% din respondenţii din această categorie de vârstă îşi doresc promoţii la televizoare, în timp ce electrocasnicele sunt vizate în special de persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 şi 54 de ani (41%).

Cookies