Bisericile din București și Ilfov, verificate de pompieri înainte de Paște. Au găsit peste 150 de probleme

22 apr. 2022
158 afișări
Bisericile din București și Ilfov, verificate de pompieri înainte de Paște. Au găsit peste 150 de probleme
Bisericile din București și Ilfov, verificate de pompieri înainte de Paște. Au găsit peste 150 de probleme | Sursă foto: Agerpres

Prefectura Capitalei a anunțat vineri, 22 aprilie 2022, că bisericile din București și Ilfov au fost verificate de pompieri, pentru a se asigura că cetățenii vor fi în siguranță în seara de Înviere.

Bisericile din București și Ilfov, verificate de pompieri înainte de Paște

Pompierii au verificat 67 de biserici din București și Ilfov pentru a se asigura că sunt îndeplinite condițiile de siguranță împotriva incendiilor. Cu ocazia acestora au fost descoperite 153 de deficiențe în unitățile verificate, după cum a informat Prefectura Capitalei.

Pompierii au realizat și o instruire a personalului clerical și a preoților în ceea ce privește:

  • Acționarea stingătoarelor de incendiu,
  • Coordonarea și evacuarea enoriașilor în cazul unei situații de urgență.

Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență, premergător Sfintelor Sărbători Pascale, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov (ISUBIF) au efectuat recunoașteri și controale de prevenire în lăcașurile de cult, cu scopul de identificare și remediere a eventualelor deficiențe care pot pune în pericol siguranța persoanelor participante la slujbele religioase, a transmis Prefectura Capitalei.

Pompierii vor fi prezenți la 12 biserici și mănăstiri

În seara de Înviere, pe durata slujbelor, pompierii vor fi prezenți în misiune la 12 biserici și mănăstiri. Aceștia vor încerca să prevină și vor gestiona, în caz de nevoie, situațiile de urgență ce ar putea apărea.

Printre bisericile și mănăstirile unde vor fi prezenți pompierii se numără și:

  • Catedrala Patriarhală,
  • Biserica Sfântul Treime Ghencea,
  • Biserica Sfântul Vineri Drumul Taberei,
  • Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

De asemenea, Prefectura Capitalei a anunțat că DSVSA a realizat circa 360 de acțiuni de control în piețele agroalimentare, unitățile pentru tranșarea cărnii, cele de procesare și depozitele pentru alimentele de origine animală și non-animală.

Controalele au avut scopul de a se asigura că toate unitățile ce vând alimente tradiționale pentru masa de Paște, respectă normele ce igienă, iar consumatorii nu sunt puși în nici un fel de pericol.

Cookies