Biserica ucraineană din București – „Sfântul Petru Movila”, un loc de care refugiații credincioși pot avea mare nevoie acum

08 mart. 2022
1588 Afișari
Biserica ucraineană din București - „Sfântul Petru Movila
Biserica ucraineană din București - „Sfântul Petru Movila", un loc de care refugiații credincioși pot avea mare nevoie acum

Sute de refugiați au ajuns zilele acestea în Capitală, după ce au fost nevoiți să își părăsească casele și țara, de frica războiului. În București există o biserică ucraineană unde oamenii aflați acum în momente extrem de grele pot merge să se roage pentru țara lor și pentru cei mai puțin norocoși care au rămas acasă.

Biserica ortodoxa ucraineana „Sfântul Petru Movila” din București

Înființarea parohiei ortodoxe ucrainene în București a fost hotărâtă în anul 2016. În acest lăcaș de cult atât localnicii ucraineni cât și refugiații, ce se află acum în Capitală, pot participa la slujbe ținute în limba lor maternă. În luna iunie a anului 2021 conducerea parohiei a fost încredințată preotului Malcovici Vladimir Clement.

Biserica ortodoxa ucraineana „Sfântul Petru Movila” nu are încă un lăcaș de cult propriu. Cu toate astea, slujbele de duminică și cele din zilele de sărbătoare se desfășoară în incinta bisericii de lemn a parohiei Nașterea Maicii Domnului ce se află în cartierul Drumul Taberei. Adresa exactă este următoarea: Strada Târgu Neamț numărul 12, sector 6.

Câți refugiați ucraineni de află în București

Prefectura Capitalei a anunțat duminică, 6 martie 2022, numărul de refugiați ce au fost cazați în centrele create pentru ei în București. La momentul respectiv 3.472 de ucraineni se aflau în centrele din oraș.

A fost creată și o centralizare a locurilor de cazare disponibile în sectoarele Capitalei:

  • În Sectorul 1: exista 1219 de locuri de cazare pentru refugiați.
  • În Sectorul 2: exista 1006 de locuri de cazare pentru refugiați.
  • În Sectorul 3: exista 322 de locuri de cazare pentru refugiați.
  • În Sectorul 4: exista 165 de locuri de cazare pentru refugiați.
  • În Sectorul 5: exista 220 de locuri de cazare pentru refugiați.
  • În Sectorul 6: exista 927 de locuri de cazare pentru refugiați.

Ieri, în Gara de Nord, a ajuns un tren ce transporta peste 800 de refugiați de la Iași către București. Dintre aceștia o parte au ales să rămână în Capitală, iar o parte au ales să-și continue drumul spre alte orașe sau alte țări.

Cookies