BAZAR

Biserica Română de „Valentine’s Day”: Veţi supăra sufletele morţilor dragi

În fiecare an, cu o săptămână înainte de începerea Postului Paştelui, creştinii își pomenesc morţii în ziua Moșilor de Iarnă.

Anul aceasta, Sâmbăta Morților pică în aceeaşi zi cu o sărbătoare îndrăgită de majoritatea tinerilor din România, Valentine’s Day.

Preoţii nu văd însă cu ochi buni asocierea. „Din păcate, noi am importat prea multe sărbători din Occident care nu au nicio legătură cu spiritul ortodoxiei şi cu spiritul românesc, până la urmă. Sigur, Valentine’s Day este o sărbătoare de care tinerii se bucură, dar care impietează într-un fel semnificaţia Sâmbetei Morţilor sau a Moşilor de Iarnă”, a declarat părintele Ştefan Stanciu, preotul paroh al Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” – Ghencea pentru ziarulring.ro.

Părintele ne-a mai mărturisit că, de Sâmbăta Morţilor, toată suflarea românească ar trebui să se roage pentru sufletele strămoşilor adormiţi, care în această zi vor fi prezente în biserici. „Ei nu lipsesc niciodată de la întâlnirile de pomenire, de aducere aminte despre ei. O mare supărare se produce în sufletele lor probabil atunci când cei vii, fii, nepoţi, strănepoţi sau prieteni, lipsesc de la această întâlnire, pentru că ei nu lipsesc niciodată”, a mai declarat părintele.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button