Biserica Ortodoxă din România, dată în judecată de credincioși

de:
15 oct. 2015
1 Afișari
Biserica Ortodoxă din România, dată în judecată de credincioși

Enoriașii unei parohii din Focșani au dat Biserica Ortodoxă în judecată. Oamenii revoltaţi au apelat la justiţie pentru că, susţin ei, li s-au adus grave prejudicii în momentul în care li s-a interzis să mai intre în biserică sau să fie împărtăşiţi.

La primul termen de judecată, reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei au spus în faţa judecătorului că enoriaşii au fost iertaţi şi că procesul nu-şi are rostul. Însă enoriaşii n-au renunţat aşa uşor.

„În prezent, instanţa a amânat pronunţarea în privinţa unor excepţii ridicate la data de 22 octombrie 2015”, a declarat Carmen Danţiş, purtător de cuvânt la Tribunalul Vrancea, potrivit Digi24.ro. 

Excepţiile invocate de reprezentanţii Bisericii se referă la faptul că o instanţă judecătorească nu ar avea competenţa să decidă în chestiunile bisericeşti.

„Este pentru prima oară când se pune în discuţie problema sancţiunilor aplicate unor enoriaşi în urma unor proceduri de judecată internă specifice Bisericii Ortodoxe Române”, susține Toni Neacşu, avocatul excomunicaţilor.

„Preasfinţitul mi-a spus că nu am voie să intru în această biserică. Cu ce drept îmi ia el dreptul de a intra în această biserică? Eu i-am spus aşa, medicul şi preotul mi-l aleg eu, nu mi-l alege nimeni”, a spus Vintilă Lucica.

În tot acest scandal, feţele bisericeşti s-au ferit de camerele de luat vederi. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi a Vrancei au comunicat că nu vor face nicio declaraţie până când nu se va pronunţa instanţa de judecată la finalul acestei luni. 

Cookies