BAZAR

Biserica Ortodoxă ar accepta impozitarea veniturilor, în schimbul retrocedării proprietăților

Biserica este deschisă pentru o discuţie pe tema impozitării veniturilor ei dacă această discuţie este abordată împreună cu chestiunea retrocedării sau a compensării tuturor proprietăților bisericeşti confiscate de Statul român, astfel încât Biserica să poată dispune de resursele necesare pentru întreţinere şi pentru susţinerea operei ei social-filantropice.

Până în prezent a fost retrocedată Bisericii Ortodoxe Române numai o mică parte din proprietățile sale confiscate de regimul comunist, potrivit site-ului basilica.ro, citat de romaniatv.net.

„În urmă cu câteva zile, Patriarhia Română a explicat într-un comunicat de presă că veniturile realizate de unităţile bisericeşti sunt folosite pentru cheltuieli cu salariile, utilităţile, întreţinerea unui important patrimoniu de locaşuri de cult şi alte clădiri bisericeşti, pentru susţinerea unei semnificative opere social-filantropice şi educaţional-culturale în societatea românească şi în comunităţile de români din străinătate, au mai precizat BOR.

Potrivit ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, o discuție pe tema impozitării veniturilor Bisericii ar putea avea loc la finalul anului, atunci când va fi realizat bugetul pentru 2016.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button