Biserica de lemn din Parcul Titan a fost vandalizată noaptea trecută. Reacția Patriarhiei Române

19 mart. 2021
222 Afișari
Biserica de lemn din Parcul Titan a fost vandalizată noaptea trecută. Reacția Patriarhiei Române

Biserica de lemn din Parcul Titan a fost vandalizată noaptea trecută. Polițiștii şi procurorii efectuează cercetări după ce au fost sesizaţi, vineri dimineaţa, de către preotul paroh.

Biserica de lemn din Parcul Titan a fost vandalizată noaptea trecută

Poliţiştii şi procurorii efectuează cercetări după ce au fost sesizaţi, vineri dimineaţa, de existența unor inscripții pe pereţii bisericii. Preotul paroh al bisericii a sunat la 112 pentru a semnala infracțiunea.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 12 Poliţie a fost sesizată de către un preot paroh cu privire la faptul că în această dimineaţă a găsit pereţii din lemn ai Bisericii desenaţi cu diverse inscripţii”, informează Poliţia Capitalei.

Pe pereții bisericii din lemn au apărut mesaje scrise cu spray roz precum: „Be gay”, „do crime” și „LGBT”.

„Cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, arată sursa citată.

Reacția Patriarhiei Române

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR.

Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România.

Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, potrivit Digi24.

Cookies