Bine că n-am comandat! Un vapor plin cu mașini de lux s-a scufundat în Atlantic. 1.100 de Porsche și sute de Bentley & Lamborghini și Audi s-au dus, practic, pe apa Apa Sâmbetei

02 mart. 2022
5554 Afișari
Bine că n-am comandat! Un vapor plin cu mașini de lux s-a scufundat în Atlantic. 1.100 de Porsche și sute de Bentley & Lamborghini și Audi s-au dus, practic, pe apa Apa Sâmbetei
Bine că n-am comandat! Un vapor plin cu mașini de lux s-a scufundat în Atlantic. 1.100 de Porche și sute de Bentley & Lamborghini și Audi s-au dus, practic, pe apa Apa Sâmbetei

Să ne imaginăm că ești un milionar de la București. Ești în plină criză de anxietate fiindcă nu se mai termină pandemia și terapeutul care te taxează cu 1000 de euro pe ședință îți recomandă să te gândești la altceva, să faci ceva bun pentru tine. Să te răsfeți! „Ce idee minunată!”,  îi zici și îți zici cu vocea de milionar în pauză de anxietate. Pleci de la terapeut, te urci în mașina ta Bentley aia vechea și, la semafor la Unirii, hotărăști să-ți iei un Porsche. Începi să te simți mai puțin anxios încă de când îți vine ideea. „Terapeutul meu e chiar bun, merită fiecare cent!”

Suni dealerul personal de milionar, dealerul zice „Desigur, vine în martie, sunteți primul pe listă la noi oricând!”. Deodată, Universul pare prietenos cu tine.

Iar Martie părea o lună bună înainte să înceapă nebunia asta cu războiul, dar mai  cu seamă înainte să te sune dealerul și să spună: „Domnul milionar, am o veste proastă, Porsche-le dvs. s-a scufundat… Dar să știți că nu-i singur pe fundul oceanului, mai e cu alte 1000 de Porsche-uri și cu multe, multe Bentley-uri.. ”

Dacă nu ești milionarul din București care trăiește această știre în acest mod dramatic, înseamnă că ești un om obișnuit, ca noi, care pur și simplu citește o știre despre care, precis, o să vorbească diseară măcar cu un prieten. Așadar:

Un vas încărcat cu 1.100 de mașini Porsche s-a scufundat în Atlantic

Vasul comercial ”Felicity Ace” s-a scufundat în Atlantic, la aproximativ 46 de kilometri de apele teritoriale ale Portugaliei. Cargobotul transporta mii de bolizi de lux, printre care 1.100 de mașini Porsche, 189 de Bentley, dar și multe, multe mașini Audi și Lamborghini.

Acest nefericit eveniment a fost anunțat de Marina Portugheză.

Cum s-a petrecut acest deosebit necaz? În timpul remorcării,  nava și-a pierdut stabilitatea și s-a scufundat, pe 1 martie, la aproximativ 25 de mile marine, echivalentul a 46 de kilometri, în afara limitei zonei economice al Portugaliei, într-o zonă a cărei adâncime este în jur de 3.000 de metri.

La bordul vasului se aflau 4000 de mașini de lux. Un sfert dintre ele erau Porsche și 189 de Bentley, scrie BBC, care citează companiile producătoare ale acestor autovehicule. Pagubele înregistrate de Volkwagen se ridică la circa 155 de milioane de dolari, conform aceleiași surse. La asta se adaugă, desigur, restul pagubelor. Au, Audi!

Desigur, mai există o cale de a trăi experiența acestei știri, și anume aceea de a organiza o expediție de scufundări în Atlantic, în căutarea bolizilor înecați.

 

 

 

Cookies