Bill Evans în deschiderea Stagiunii de Jazz de la Teatrul Act

de:
04 oct. 2013
0 Afișari
Bill Evans în deschiderea Stagiunii de Jazz de la Teatrul Act

Pe 16 octombrie 2013, la ora 19,00, pe Calea Victoriei nr. 126, trioul permanent al stagiunii (George Natsis – pian, Adrian Mircea Flautistu – contrabas şi Vlad Popescu – baterie) va pleda sonor pentru identificarea celor mai cunoscute teme ale jazzmanului american.

Bill Evans a fost un artist profund şi sensibil, aşezat cu subtilitate în spatele propriilor concepţii inovatoare, un muzician cu darul armoniei şi ritmului, motivate diferit faţă de marii contemporani ai jazzlui. Evans rămâne un magician atipic veacului trecut, cu o „linişte artistică” elegantă, stilată, mânat fervent de grija propriului comportament artistic.

Aşadar, publicul are ocazia de a-şi reformula în propria memorie un „Portret Bill Evans” – „spritul artistic din sticlă” putând să se rupă la cea mai mică suflare… la Teatrul Act. Prezintă Cristian Marica.

Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act este un proiect care şi-a propus să revitalizeze mişcarea de jazz din România, exemplificând sonor istoria genului, într-o veritabilă stagiune debordând de energie. Concertele alese sunt exponenţiale pentru standardul vieţii muzicale de orientare jazz din România şi sunt gândite în jurul unor personalităţi sau teme cum ar fi: George Gershwin, Michel Petrucciani, Wayne Shorter, O scurtă istorie a chitarei, The Blue Note Years sau World of Brazil.

Cookies