Biletul lăsat în parbriz de un șofer care a parcat pe două locuri pentru persoane cu dizabilități. „De regulă nu parchez așa, dar acum am avut mare nevoie, dați-mi beep!”

30 oct. 2023
65273 Afișari
Biletul lăsat în parbriz de un șofer care a parcat pe două locuri pentru persoane cu dizabilități. „De regulă nu parchez așa, dar acum am avut mare nevoie, dați-mi beep!”
Biletul lăsat în parbriz de un șofer care a parcat pe două locuri pentru persoane cu dizabilități. „De regulă nu parchez așa, dar acum am avut mare nevoie, dați-mi beep!”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer bucureștean a parcat pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilități și a lăsat un mesaj în parbriz. Bărbatul s-a scuzat, spunând că, de regulă, nu parchează neregulamentar.

„De regulă nu parchez așa, dar am printat acest mesaj pentru ocazii speciale care apar în fiecare zi”

Un șofer din București și-a parcat mașina neregulamentar și, ca să nu fie certat prea mult de oameni, a lăsat un bilețel în parbriz. În bilet a scris că, de obicei, nu parchează așa și că, de data aceasta, a avut mare nevoie.

Totodată, le-a transmis celorlalți șoferi să îi dea un „beep” sau să îl sune și va veni de îndată să mute mașina.

Un bucureștean a observat parcarea neregulamentară și bilețelul pus în parbriz. Ulterior, le-a fotografiat pe ambele și a publicat imaginile pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Biletul lăsat de șofer în parbriz sună cam așa:

Bilețelul lăsat de șofer în parbrizul mașinii
Bilețelul lăsat de șofer în parbrizul mașinii. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Postarea a fost văzută de mai multe persoane. Multe dintre ele au spus că, din moment ce șoferul are acest mesaj printat și colorat, e clar că îl folosește destul de des drept scuză pentru a parca neregulamentar.

  • „De regulă nu parchez așa, dar am printat aceast mesaj pentru ocaziile speciale care apar în fiecare zi.”(V.O.)
  • „Faptul că are o foaie printată, colorată și atât de bine aranjată, cam contrazice mesajul.” (C. S.)

Ce amendă riscă șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Șoferii care își lasă mașinile parcate pe locurile destinate persoanelor cu nevoi speciale riscă să primească amenzi destul de mari. Asta doar în cazul în care nu dețin un card-legitimație care să ateste că au dizabilități sau că transportă o persoană cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020 stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Te-ar putea interesa și:

Cookies