Biletele unice RATB-METROREX ar putea reveni la vânzare din 2015

de:
17 dec. 2014
0 Afișari
Biletele unice RATB-METROREX ar putea reveni la vânzare din 2015

Metrorex Bucureşti a executat silit RATB Bucureşti pentru 21 de milioane de lei, sumă datorată de către Regie în contul biletelor unice de metrou şi autobuz/tramvai pe care Regia le-a vândut timp de un, martie 2013- mai 2014, fără să mai achite Metrorex partea din încasări ce i se cuvenea regiei de transport cu metroul. Din cele 21 de milioane de lei datorate, Metrorex a recuperat 19 milioane de lei.

„Am obţinut în instanţă încuviinţarea executării silite împotriva RATB. Prin departamentul nostru juridic şi cu executorul, am pus poprire pe conturile RATB şi am reuşit să recuperăm mare parte din ceea ce ni se datora. Au mai rămas 2 milioane de lei, dobânzi şi penalităţi la suma iniţială”, spune, Aurel Radu, director Metrorex, pentru economica.net.

Practic, RATB reţinea  încasările din vânzarea biletelor unice, iar Metrorex primea doar o parte din ce îi revenea, sau deloc.
Din moment ce obstacolul datoriilor RATB către Metrorex a fost depăşit,  în prezent se poartă negocieri pentru reluarea comercializării biletelor unice pe cele două Regii. „Putem reveni la vânzarea biletelor unice metrou/RATB în chioşcurile lor, din 1 februarie 2015, dar doacă şi ei acceptă ca şi la ghişeele noastre să se vândă aceste bilete. Altfel, nu vom avea nicio înţelegere”, arată Radu.

În cazul în care cele două Regii ajung la o înţelegere, din februarie se vor comercializa în comun biletele unice RATB – Metrorex, cardul Activ, biletul unic de 60 de minute, biletul cu zece călătorii şi abonamentul de o zi.

Cookies