Biletele RATB se scumpesc din primăvară

de:
17 nov. 2010
0 Afișari
Biletele RATB se scumpesc din primăvară

Potrivit directorului RATB, Adrian Chiţ, bugetul Regiei nu ajunge nici până la sfârşitul anului pentru plata furnizorilor. RATB a cerut o suplimentare bugetară din partea Primăriei şi Chiţ spune că, în cazul în care nu va fi primită această suplimentare, preţul biletelor va creşte din primăvară cu 0,2 lei. În prezent, preţul unei călătorii este de 1,3 lei.

„Preţul real este undeva în jur de 1,5 lei, preţul biletului. Preţul abonamentulu este însă mult mai mare. Mai avem până la sfârşitul lunii viitoare, însă o să avem probleme cu plata furnizorilor în cazul în care nu vom primi această rectificare. În această perioadă, scumpirea biletelor nu este o oportunitate pentru regie”, a declarat Chiţ, citat de Realitatea TV.

Consilierii municipali discută miercuri proiectul de rectificare bugetară, însă nu sunt prevăzute fonduri în plus pentru RATB. Regia a cerut 63 de milioane de lei, însă reprezentanţii municipali spun că nu pot să acorde această sumă.

„Or avea dânşii nevoie de 63 de milioane, dar hai să fim serioşi . Dăm şi noi cât avem. Orice femeie, cât de frumoasă este, nu poate să dea decât ceea ce are. Probabil că în jur de 50 de milioane”, a declarat Sorin Oprescu, primarul Capitalei. În şedinţa de miercuri, consilierii municipali au aprobat să suplimenteze bugetul RATB cu 15 milioane de lei.

Cookies