ARHIVA B365

Biletele pentru Les Films de Cannes à Bucarest 2018 au fost puse în vânzare

Programul complet al proiecţiilor care vor avea loc între 19 şi 28 octombrie la Cinema Pro, Cinema „Elvire Popesco”, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinemateca Union şi Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, este accesibil pe site-ul filmedefestival.ro.

Toate filmele care au câştigat marile premii de la ediţia 2018 a Festivalului de la Cannes, plus câştigătoarele de la Berlinală şi Veneţia, vor putea fi vizionate la Les Films de Cannes à Bucarest.

Nu mai puţin de 17 titluri din Selecţia Oficială de la Cannes fac parte din programul.

Între titluri se numără „Shoplifters”, de Kore-eda Hikorazu, „Roma”, de Alfonso Cuaron, „Le Livre d’image”, de Jean-Luc Godard, „Cold War”, de Pawel Pawlikowski, „Burning”, de Lee Chang-dong, „BlacKkKlansman”, de Spike Lee, şi „Dogman”, de Matteo Garrone.

Secţiunea Focus se concentrează anul acesta asupra Mexicului. Va fi prezentată o retrospectivă Carlos Reygadas, figura centrală a noului val mexican. Vor fi proiectate toate cele cinci lungmetraje ale autorului, de la debutul „Japón”, care l-a plasat în topul preferinţelor criticilor, până la „Our Time”, cel mai recent film al său, în care Reygadas interpretează şi rolul principal. Proiecţiile vor avea loc în prezenta regizorului, atât în Bucureşti, cât şi în unele ediţii locale ale Les Films de Cannes.

În cadrul Focus Mexic publicul va putea vedea şi filme realizate de alte nume mari ale cinematografiei contemporane mexicane: „Cronos”, filmul de debut al lui Guillermo del Toro (câştigătorul unui premiu Oscar pentru The Shape of Water) şi „The Untamed”, filmul care i-a adus lui Amat Escalante Leul de Argint pentru regie la Veneţia în 2016.

Retrospectiva de autor îl va avea ca protagonist pe iranianul Asghar Farhadi, singurul regizor din lume care a câştigat de două ori premiul Oscar pentru film într-o limbă străină. Cel mai recent film al său, „Todos lo saben”, cu Javier Bardem şi Penélope Cruz în rolurile principale, va deschide ediţia din acest an a festivalului. În plus, vor rula „About Elly”, filmul care i-a adus premiul pentru regie la Berlin, în 2009 şi „A Separation”, din 2011, lungmetrajul pentru care i-a adus primul premiu Oscar din carieră.

Les Films de Cannes à Bucarest va organiza o integrală a filmelor lui Lucian Pintilie, iar două documentare despre el – „Fără Titlu”, de Horea Lapteş, şi „Filmare/ Filmage”, de Gabriel Kosuth – vor fi prezentate.

Toate filmele vor fi proiectate în versiune originală, cu subtitrare în limba română.

Ediţia a noua a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films şi realizată în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button