ARHIVA B365

Biletele la trenurile Regio şi InterRegio s-ar putea scumpi din toamnă: Noile tarife

Decizia este motivată de creşterea semnificativă a indicelui inflaţiei de la data ultimei majorări (14 august 2011) şi până în prezent, conform legestart.ro.

Ţinta de majorare maximă care este vizată e de 10%, noile tarife urmând să intre în vigoare de la 1 septembrie 2013.

„Indicele inflaţiei pentru perioada august 2011 – iunie 2013, de la ultima majorare de tarife (14 august 2011) până în prezent, este de 108,28%. Ţinta de majorare maximă este de 10%, exceptând tarifele pentru trenurile Regio care începând cu zona de 400 km au fost apropiate de tarifele la IR. Consideram că până la data majorării indicele inflaţiei pentru perioada august 2011 – august 2013 va ajunge la această valoare ţinând cont de creşterea preţurilor la materii prime, combustibili şi energie”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit documentului citat, majorarea din 2011 a dus la o creştere cu 6% a încasărilor din 2012.

Aveți mai jos actualele tarife pentru trenurile Regio şi InterRegio (conform Ordinului nr. 944/2011) şi tarifele propuse de noul proiect de act normativ pentru aceste două tipuri de trenuri.

Trenuri REGIO: Tarife actuale / Tarife propuse 

Trenuri INTERREGIO: Tarife actuale / Tarife propuse 

Proiectul de Ordin pentru aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători poate fi consultat integral AICI.

Data-limită pentru trimiterea de propuneri/observaţii legate de proiect este 19 august. Acestea pot fi trimise pe adresa ministerului sau pe consultare.publica@mt.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button