Bilete de 10.000 de lei la meciul Steaua-Chelsea, confiscate de poliţişti

de:
07 mart. 2013
0 afișări
Bilete de 10.000 de lei la meciul Steaua-Chelsea, confiscate de poliţişti

Cele şapte persoane solicitau pentru biletele puse la vânzare suma de aproximativ 10.000 de lei, în contextul în care valoarea nominală însumată a acestora era de 2.600 lei.

Biletele au fost ridicate de poliţiştii bucureşteni şi predate organizatorilor evenimentului, iar cei şapte bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 12.000 de lei, informează Poliţia Capitalei. 

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, cumpărarea în scop de revânzare a biletelor sau a oricăror documente de acces la competiţii şi jocuri sportive, precum şi vânzarea acestora la suprapreţ constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei.

Poliţia Capitalei a anunţat că a luat decizia de a suplimenta dispozitivul de ordine publică şi siguranţă rutieră instituit cu ocazia desfăşurării meciului de fotbal dintre cluburile F.C. Steaua şi Chelsea F.C., numărul efectivelor implicate în asigurarea desfăşurării evenimentului sportiv menţionat depăşind în prezent cifra de 450 de poliţişti.

În acest sens, a fost suplimentat numărul agenţilor de siguranţă publică şi a echipajelor de poliţie angrenate în activitatea de menţinere a ordinii şi liniştii publice, măsura urmărind prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură să afecteze desfăşurarea manifestării sportive.

De asemenea, în sprijinul poliţiştilor specializaţi în asigurarea măsurilor de ordine publică vor acţiona mai multe echipe de flagrant, acestea urmărind depistarea celor care comit înşelăciuni, furturi din poşete sau buzunare, dar şi a celor din autoturisme.

Totodată, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat cu şapte echipaje ale Poliţiei Canine ce vor avea atribuţii de patrulare – intervenţie, contribuind astfel la menţinerea unui nivel corespunzător de siguranţă civică.

Cookies