Bilanțul primei săptămâni de controale ANSVSA pe litoral: 200 de locații verificate, amenzi în valoare de peste 443.000 lei

03 iul. 2022
363 Afișari
Bilanțul primei săptămâni de controale ANSVSA pe litoral: 200 de locații verificate, amenzi în valoare de peste 443.000 lei
Bilanțul primei săptămâni de controale ANSVSA pe litoral: 200 de locații verificate, amenzi în valoare de peste 443.000 lei | Sursă foto: Captură Facebook- Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

Prima săptămână de controale din cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022” s-a lăsat cu amenzi în valoare totală de 443.600 lei. În acest interval Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a verificat 200 de unități de alimentație publică, conform comunicatului transmis sâmbătă, 2 iulie 2022.

Inspectorii Autorității Naţionale Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au început în această săptămână „Comandamentul Sezon Estival 2022”, o acțiune prin care se dorește verificarea unităților de alimentație publică de pe litoralul românesc.

„Inspectorii care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2022, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unităţi de alimentaţie publică şi de vânzare cu amănuntul de pe litoral. (…) Medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2022 desfăşoară acţiuni de control oficial în toate staţiunile de pe litoralul Marii Negre, în echipe mixte, dar şi în parteneriat cu alte instituţii ale statului cu atribuţii de control”, au transmis autoritățile, potrivit Newsbucurești.ro.

Prima săptămână de controale pe litoral. 50 de amenzi acordate, în valoare totală de 443.600 lei

Operatorii economici verificați în cadrul acestei acțiuni au primit și consiliere și sfaturi de la inspectorii ANSVSA. În urma controalelor efectuate la 200 de operatori au fost aplicate 50 de amenzi în valoare totală de 443.600 de lei pentru abateri de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța animalelor.

Pe lângă sancțiunile contravenționale, echipele de control au confiscat și 149 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman (carne materie primă, produse finite) care au fost trimise spre neutralizare. Operatorii sancționați au primiti termene de remediere a problemelor și au fost stabilite recontroale pentru a verifica dacă au fost corectate problemele.

Controale ANSVSA pe litoral. Care sunt principalele nereguli descoperite

Principalele nereguli descoperite de comisari pe litoral sunt: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare. Mai mult, au fost descoperite și condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție și depozitarea neconformă a alimentelor.

„Comandamentul Sezon Estival 2022” este o acțiune ce se va desfășura în intervalul 27 iunie – 21 august și presupune realizarea de controale de către 40 de inspectori delegaţi din cadrul altor Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene acţionează, alături de colegii din Serviciul de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale din Constanţa, potrivit ANSVSA

 

 

 

Cookies